x

Sjajni Durant donio Brooklynu novu pobjedu i zadržao ih na prvom mjestu

Kevin Durant odigrao je sjajan meč u pobjedi svog Brooklyna protiv Philadelphije rezultatom 114:105, a on je ubacio 34 poena i uz to dodao 11 skokova i osam asistencija.

Ovaj susret ujedno je bio i najzanimljiviji od pet koji su sinoć odigrani u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, a Brooklyn je još jednom pokazao snagu i da će biti ozbiljan kandidat da se u ovoj godini bori za šampionski prsten.

Bila je ovo njihova 21. pobjeda u 29 odigranih mečeva i jasno da su trenutno na prvom mjestu Istočne konferencije, dok je s druge strane za Philadelphiju ovo bio 15. poraz u 30 odigranih mečeva.


Brooklyn bolje otvara meč i nakon prve četvrtine su imali vodstvo od 14 poena razlike (39:25), a ta prednost dodatno je narasla do poluvremena i na pauzu se otišlo s rezultatom 66:48.

Uspjela se vratiti Philadelphija u trećoj dionici i doći na samo dva poena zaostatka (81:79), nakon čega je utakmica bila u egalu i pobjednik je odlučen u neizvjesnom finišu. Na kraju su više koncentracije i znanja imali košarkaši Brooklyna koji su slavili 21. pobjedu u ovoj sezoni.

Najbolji pojedinac meča bio je Durant koji je ubacio 34 poena uz 11 skokova i osam asistencija, dok se kod Philadelphije istakao Embiid sa 32 poena, devet skokova i šest asistencija.


Ostali rezultati:

Indiana - Detroit 122:113

Houston - New York 103:116

Phoenix - Washington 118:98

Toronto - Chicago (odgođeno)


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.