x

Serie A

Sjajni Ronaldo donio Juventusu pobjedu protiv Sassuola, Pjanić bez minutaže

Nogometaši Juventusa pobijedili su na Allianzu u okviru četvrtog kola Serije A ekipu Sassuola rezultatom 2:1.

Stara dama je tako potvrdila odličnu formu u novoj sezoni, dok je Sassuolo pretrpio prvi poraz nakon sjajnog starta, u kojem su pobijedili i Inter na svom terenu.


U prvom poluvremenu Juventus je propustio nekoliko dobrih prilika, ali se mreže nisu tresle sve do petog minuta nastavka.

Tada je na scenu stupio Ronaldo, kojem se lopta spretno odbila pa nije imao problema pospremiti je u mrežu za svoj prvijenac u crveno-crnom dresu.


Petnaest minuta kasnije sjajni Portugalac je udvostručio prednost. Kontra napad je povukao Can, uposlio Ronalda, koji rutinski matira golmana. Konačnih 2:1 postavio je Babacar u prvoj minuti sudijske nadoknade susreta. Vrijedi istaći da je Costa u 94. minuti zaradio crveni karton zbog pljuvanja protivničkog igrača.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić pobjedu svoje ekipe odgledao je s klupe za rezervne igrače.


Genoa je na svom terenu golom Piateka rezultatom 1:0 savladala Bolognu, a bh. reprezentativac Ervin Zukanović nije ulazio u igru za pobjedničku ekipu.

Udinese i Torino su podijelili bodove Udinama odigravši 1:1. De Paul je doveo domaće u vodstvo u 28. minuti, dok je konačan rezultat postavio Meiter u četvrtoj minuti nastavka susreta.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.