x

Novi detalji

Škoda otkrila kako izgleda unutrašnjost novog modela Scala

Na kompjuterskom crtežu može se vidjeti dio unutrašnjosti novog Škodinog modela koji pored velikog centralno smještenog displeja multimedijalnog sistema krasi i digitalna instrumentna tabla.

Škoda će nasljednika modela Rapid/Rapid Spaceback premijerno predstaviti 6. decembra u Tel Avivu (Izrael), a među posljednjim zvaničnim fotografijama iz češke automobilske kompanije stigao je i kompjuterski crtež na kojem se može vidjeti kako će u Scali izgledati prostor ispred vozača i suvozača.


Škoda je svog 4,36 metara dugog predstavnika u C segmentu opremila 10,25-inčnom digitalnom instrumentnom tablom i centralno postavljenim 9,2-inčnim displejom preko kojeg će se upravljati multimedijalnim sistemom. Sve zajedno znatno je modernije i naprednije od rješenja koja su se nudila uz trovolumenski model Rapid i njegovu praktičniju dvovolumensku izvedenicu Rapid Spaceback.


Kupci koji se odluče za opcionu TFT instrumentnu tablu imat će mogućnost odabira između pet ponuđenih varijanti prikaza, a u Škodi naglašavaju da optimalno postavljen multimedijalni sistem spada među posljednje i najnaprednije sisteme koji se nude u okviru koncerna Volkswagen pod čijim je okriljem i češka automobilska kompanija.


Škoda će Scalu inicijalno nuditi u kombinaciji s pet grupacijskih TSI i TDI motora snage od 90 do 150 KS, a svi tehnički detalji bit će poznati nakon predstavljanja.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.