x

Sljedeći Ford Focus RS stiže 2020. s hibridnih 400 KS

Proizvodnja trenutnog Focusa RS će prestati ovih dana, a na njegovog nasljednika nećemo predugo čekati. Naime, inače dobro upućeni britanski Autocar javlja da će novi Focus, koji će biti predstavljen idućeg tjedna, svoju RS verziju dobiti tokom 2020.

Nadalje, spomenuti izvor tvrdi kako će ovaj model pokretati hibridni pogonski sklop kombinirane snage 400 KS, a osnovu će činiti dodatno dorađena izvedba 2,3-litrenog turbo 4-cilindričnog motora. Uz veću snagu ovaj će motor biti uparen s ISG (integrated starter-generator) sistemom. Riječ je dakle o tzv. blagom hibridu s 48-voltnim električnim sustavom koji bi trebao razvijati kombiniranu snagu od oko 400 KS ili više te najveći okretni moment od oko 580 Nm.


Ovakva konfiguracija pogonskog sklopa će doprinijeti eliminaciji turbo rupe, a električni dio sustava će pripomoći kod kretanja, ubrzavanja i sl. Jedini mjenjač u ponudi će navodno biti automatik s dvije spojke, a pogon će biti na sva četiri kotača.


Novi Focus bi trebao biti 50-ak kilograma lakši od svog prethodnika, no dodatna masa električnih komponenti bi u RS izvedbi ukupnu masu trebala zadržati na otprilike istoj razini osim ako fordovi stručnjaci kod ovog modela ne ostvare neka dodatna smanjenja težine vozila.



(Autonet.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.