x

Evo šta je SIMBOLIKA broja 14

Sloba se Jeleni na Dan zaljubljenih zakleo na vjernost, a na isti se dan vjenčao sa Kijom!

Slobodan Sloba Radanović vjenčao se Jelenom Đuričanin u manastiru Dubnica na Svetog Trifuna, odnosno na Dan zaljubljenih.

Iako je danas "njihov dan", mnogima koji prate Slobodana Radanovića još od njegovog učešća u Zadruzi 1, nije promakla jedna vrlo neobična podudarnost.

Naime, pjevač i njegova bivša žena Kija Kockar vjenčali su se takođe 14. dana u mjesecu. Doduše, u pitanju je bio maj, ali su se mnogi začudili kako je moguće da je Radanović izabrao baš ovaj dan?


Foto: Telegraf.rs

Simbolika broja 14

U Platonovoj numerologiji broj 14 je jedan od srećnih brojeva za zodijački znak Strijelca i Riba. 14 je tajna formula za postizanje stanja mira na svim nivoima. S toga se u modernoj numerologiji smatra brojem humanitarnog rada. 14 je broj kibernetike i kompjutera, ali i onih u dalekoj budućnosti.


Po Nostradamusovom tajnom zakonu, broj 14 je broj velike sreće. Predstavlja jednostavnu matematičku radnju zbira dvije sedmice. Predstavlja Promjenu i Metamorfozu koja se često vezuje za darežljivost i žrtvovanje na svim nivoima. Bitno je istaći da ta darežljivost mora biti pod kontrolom, jer kada je čovjek previše darežljiv mnogi ga iskorištavaju.


Broj 14 je poštovanje, radoznalost i uvažavanje. 14 je Pentagram i kao takav, predstavlja vladavinu duha nad materijom koja mu je podređena. 14 je i potajno 1 plus 4 jednako 5, Lav i Ovan pa tako 14 postaje broj koji traje na hiljade godina. Broj koji vlada vatrom, vazduhom, klimatskim uslovima, vremenskim nepogodama... U zavisnosti od ostalih elemenata numerološkog koda pojedinca stvari se, naravno, razlikuju.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.