x

Slovenija zatvara granice s Italijom: Blokada po uzoru na Austriju!

Broj potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom u Sloveniji porastao je na 31. Kako je kazao je slovenski ministar zdravstva Aleš Šabeder, riječ je o najsvježijim današnjim podacima, a ukupno su testirane do sada 1.643 osobe.

U postupku testiranja je oko 280 slučajeva čiji će podaci o rezultatima biti objavljeni večeras.

Uredba koja je stupila danas na snagu, a tiče se zabrane masovnih okupljanja u zatvorenim prostorima za 100 i više ljudi, zbog prevencije širenja koronavirusa, odnosi se i na kinodvorane, za predstave s više od 100 gledalaca, ali ne i na lokale na otvorenom, niti na privatna okupljanja, pogrebe i svadbe.


Slovenski premijer Marjan Šarec na Twitteru je objavio da je naložio Ministarstvu zdravstva i Ministarstvu unutrašnjih poslova da organiziraju zatvaranje granice s Italijom, kao što je to ranije učinila i Austrija, koja nije u potpunosti blokirala prijelaze, ali je uvela rigorozne mjere gotovo jednake blokadi.

Svim stranim državljanima je zabranjen ulazak u Austriju osim ako nemaju posebno ljekarsko odobrenje, dok je austrijskim državljanima ulazak dozvoljen, uz uvjet da svi odu u 14-dnevnu samoizolaciju.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.