Sočni jesenji mafini
Da bi bili još ukusniji, prije služenja možete da ih pospete cimetom i šećerom u prahu.
Sastojci:
2 jajeta
200 g šećera
250 g kisele pavlake
100 ml ulja
270 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
limunova korica, so
100 g sitnog grožđa
Priprema:
Jaja, šećer i kiselu pavlaku umutite i sjedinite mikserom pa u tankom mlazu dodajte ulje. Posebno pomiješajte brašno, prašak za pecivo, narendanu koru limuna i malo soli, pa ove sastojke varjačom lagano umiješajte u smjesu sa jajima. Na kraju dodajte bobice grožđa. Smjesu sipajte u kalup za mafine i pecite na 180 stepeni 20 minuta, dok ne dobiju lijepu žućkastu boju. Da bi bili još ukusniji, prije služenja možete da ih pospete cimetom i šećerom u prahu.
(Nezavisne novine)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.