x

masters u madridu

Spektakularni Tsitsipas izbacio Nadala i zakazao finale s Đokovićem

Grčki teniser Stefanos Tsitsipas (9. ATP) u spektakularnom polufinalnom meču na Mastersu u Madridu savladao je Španca Rafaela Nadala (2. ATP) 6:4, 2:6, 6:3 i zakazao finalni duel s prvim igračem svijeta Novakom Đokovićem.

Meč između Grka i Nadala trajao je gotovo tri sata, a mladi Tsitsipas će danas (18:30 sati) protiv Đokovića drugi put u karijeri igrati u finalu nekog od turnira iz Masters serije.

Nadal je samo u drugom setu bio na njegovom prepoznatljivom nivou, ali je Tsitsipas u prvom i trećem oduševio publiku sjajnim tenisom.

Grk je imao odgovor na gotovo sve Rafine napade, a često je Španca dovodio do ludila osvajavši poene koje su Nadalovi navijači već upisali.

Vrijedi istaći da je odlučujući set bio zaista spektakularan kada je prvo Grk oduzeo servis Kralju šljake u petom gemu za vodstvo od 3:2, a potom i drugi put napravio break, poveo s ogromnih 5:2, što je na kraju bilo dovoljno za pobjedu.

Inače, Tsitsipas će sutra biti sedmi igrač svijeta, dok je Nadal izgubio treće polufinale na šljaci ove sezone i u Rim odlazi bez ijednog osvojenog trofeja na ovoj podlozi.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.