x

trebalo je da se fotografišu

Spremali se za slikanje, a otišli u smrt: Kobne sudbine upucane djece!

Upucana djeca u OŠ " Vladislav Ribnikar" u centru Beograda bila su odjevena u omiljene stvari pošto je taj dan trebalo da se fotografišu za almanah kao uspomenu na školske dane. Ali avaj, zla kob u vidu utvare ušetala je u školu i razred 7/2. Djevojčice su se čak i našminkale kako bi bile što ljepše, a dječaci namjestili frizure.

Petakinja Ana je stigla iz Soluna i ujutru obukla omiljenu haljinicu da zablista na slikanju. Brizno su se taj dan za školu spremali Ema, Katarina, Andrija, Anđela, Joca, Angelina, Veljko, Mara... Drug ih je upucao kao i njihovu nastavnicu i čiku koji ih je dočekivao kao roditelj. Nekoliko njih se sada bori za život, više njih vida rane, a devet ljudskih života je zauvijek ugašeno.


Njihovi najmiliji traže odgovor na pitanje "zašto baš oni i zašto je došlo do toga, kao i šta su ta nevina bića učinila drugu iz školske klupe da bi zapucao na njih". Traže krivca i u sudbini.

- Jedna djevojčica koja je upucana došla je ove godine u Srbiju iz Francuske gdje su živjeli. Vratila se u svoju zemlju da bi bila upucana - priča sagovornik Republike.


Deka po majci male Ane otkrio je da je ona doputovala iz Grčke da bi stigla u školu.

- Jedna od učenica sedmog razreda ostala je nedavno bez oca. Njihov školski drug Andrija je trebalo da uskoro opet pobijedi na takmičenju pijanista i da naredne godine bude proglašen za đaka generacije. Nastavnica historije u koju je pomahnitali Kosta puca dva puta odvezla je ujutru kćerku na prijemni ispit i došla na posao. Ta djeca na koja je drug pucao bila su zmajevi ispred kojih su bili uspjesi i svjetla budućnost - ispričala je nastavnica iz škole.


Od tih planova jučer je ostala krv u školi , gomile cvijeća oko škole i rijeka vojska na ulici kojom su do jučer ubijeni mališani koračali bezbrižno, a danas ih nema ili su ranjenih tijela i duše u bolničkim krevetima.

.

.

.

Izvor: Republika.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.