x

Spremite se za najbolji komedi šou u Švajcarskoj

U Subotu 20.1 u Goldach St.Gallen u Švacarskoj održati će se jedan jako zanimljiv događaj. Udruženje Kulturica organizuje Comedy Night sa predstavama koje su pola na njemačkom i pola na bosanskom jeziku a pridružiti će se i ženički bosansko hercegovački glumac Aldin Tucić Tuca koji će odraditi predstavu "Kafana kao zločin " isključljivo na bosanskom.

Poznati Tiktoker i influenser bosanac sa njemačkom adresu HI Babo kojeg na društvenim mrežama prate preko 700'000 ljudi pripremio je sa našim nagrađenim režiserom Haris Dubicom Comedy Show "Kad bi bio pametan poludio bi".

Zanimljivo je da se za tu predstavu mora poznavati i njemački i bosanski jezik. U toj multimedijalnoj predstavi Hi Babu zove rodbina prijatelji i neprijalji i on riješava familjarne probleme. Zanimljivo je da on svakog lika sam igra a pojavljuju se ukupno ih osam.

Druga predstava se zove "Dijete Dijaspore" koju igra Abdulsamed Brahović, mladi bih glumac iz St.Gallena. Ova monokomedija je priča mladog dijasporca koji je odrastao u dijaspori i koji prolazi sve klišeje bosansko hercegovačkih roditelja. Tu priča i kako je odveo prvi put švicarca u Bosnu a on je dozivio kulturni šok. Ova predstava je takođe na bosanskom i na njemačkom.

Na trećem događaju te večeri i ne treba znati njemački jezik.

Jer stiže Hit Komedija "Kafana kao zločin ili kako izvući živu glavu iz kafane" od zeničkog glumca Aldin Tucić Tuce. Životna priča glumca kako je u mlađim godinama sam sebi isfinansirao fakultet, radeći po kafanama, krštenjima, sunetima, rođendanima svadbama i mnogo drugih mjesta. Aldin kreće sa tom predstavom na evropsku turenju tako da će je odigrati u roku dva mjeseca u četiri države, Švajcarska, Bosna, Slovenija, Hrvatska i Holandija su u planu. Nakon što je bio u najvećoj kafani na svijetu u zagrebačkoj areni voditelj

Karte u Švacarskoj možete kupiti na linku u nastavku teskta, kao i u svakoj pošti u švacarskoj ili na ulazu sale.  

https://eventfrog.ch/de/p/theater-buehne/comedy-kabarett/st-gallen-hi-babo-abdulsamed-brahovic-aldin-tucic-tuca-7138591040764579424.html


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.