x

oglasio se nakon što je izazvao skandal

Srđan Đoković neće gledati sina s tribina u polufinalu AO: Moja porodica je proživjela horor rata!

Otac Novaka Đokovića snimljen je kako pozira sa navijačima dok mašu ruskim i proruskim zastavama na Australian Openu zbog čega se našao na udaru javnosti, a nakon svega odlučio je da neće uživo gledati polufinalni meč svog sina s tribina Rod Laver Arene.

Nakon meča Novaka Đokovića i Andreja Rubljova grupa navijača istakla je ruske zastave u blizini terena gdje se igrao polufinalni meč AO, uključujući i onu sa likom Vladimira Putina, uzvikujući proruske slogane.


Na videosnimku vidi se Đokovićev otac Srđan kako pozira sa muškarcem koji drži Putinovu zastavu.

Srbijanski novinari potvrdili su da je to Đokovićev otac, a list Melbourne Age objavio je da je rekao na srpskom: "Živjela Rusija".


Ove scene ukrajinski ambasador Vasil Myroshnychenko nazvao je sramotom, ali direktor turnira Craig Tiley, koji se borio za dolazak Novaka Đokovića na ovogodišnji Australian Open, odlučio je da nema nikakvih sankcija za Srđana Đokovića.


"Ja sam ovdje samo da bih podržavao mog sina. Nemam namjeru da izazivam neke naslove ili da ga ometam. Bio sam ispred sa Novakovim navijačima kao što sam radio to poslije svakog od mečeva svog sina, da proslavim njegove pobjede i da se slikam s njima. Nisam imao namjeru da budem uhvaćen u ovome. Moja porodica je proživjela horor rata i samo želimo mir. Tako, kako ne bi bilo prekida tokom polufinalnog meča mog sina i drugog igrača, odlučio sam da meč gledam od kuće. Želim da vidimo odličan meč i navijat ću za svog sina, kao i uvijek", poručio je Srđan Đoković.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.