x

ima svoje gazdinstvo

Srpska glumica na vrhuncu karijere pobjegla iz grada! Skuplja sijeno i šiša ovce, a zbog ovoga je diskriminišu: Nisam navikla na to!

Crnokosu glumicu raskošne ljepote, Mariju Petronijević, upoznali smo kroz uloge u serijama “Selo gori, a baba se češlja”, “Braća po babine linije”, “Šifra Despot” i mnoge druge. Važila je za jednu od najljepših žena na javnoj sceni, pa su mnogi poznati muškarci uzdisali za njom. Onda je, kao u nekoj bajci, jednog dana odlučila da promijeni život iz korijena. Vratila se u rodno selo Visibabe i daske koje život znače zamijenila motikom i traktorom.

Snimci na kojima okopava njivu, vozi bale sijena, plasti i šiša ovce djelovali su kao trejler za neki film koji sprema. Mnogi su mislili da će je ova životna faza proći, te da će ponovo obuti štikle i vratiti se da potpeticama lupka asfaltom glavnog grada. To se, kako kaže, na sreću nije dogodilo. Danas vodi gazdinstvo koje broji 300 ovaca i nebrojeno sadnica raznog bilja.


- Sadni materijal u ovom momentu proizvodim za svoje potrebe, jer sam riješila da napravim neki park ili šumu, koja će svakako svoj pun sjaj imati kada me već uveliko ne bude. Domaćem kestenu je potrebno i 30 godina da počne da rađa, a planiram i nekoliko hektara kestena - kaže glumica u razgovoru za Blic.


Marija nažalost konstatuje i da kao žena koja se bavi poljoprivredom nailazi na diskriminaciju.

- Još uvijek nisam naučila da se nosim s tim, da diskriminacija ne samo da postoji, nego je opšteprisutna. Pokušavam da sačuvam miran ton i izraz lica, ali nekad ne ide.


Njen sin će uskoro napuniti godinu dana, a kada su u pitanju postulati koje glumica želi da mu tokom odrastanja usadi su:

- Zasad živi na otvorenom, puzi po dvorištu do beskonačnosti. Postulat koji se trudim da mu usadim, jeste: sine, cijeli svijet je tvoj i možeš stići i do zvijezda ako to budeš dovoljno želio.


Iako je svoj život potpuno preselila na selo, Mariji ipak u nekim situacijama nedostaje grad.

- Grad možda zbog mogućnosti da posjetite kulturne manifestacije, kojih više ima nego u malom mjestu poput mjesta u kojem trenutno jesam.

.

.

..


Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.