x

sastanak iza zatvorenih vrata

Stižu detalji sa zatvorenog sastanka NATO-a: Ovo je značajan trenutak u historiji!

CNN je razgovarao s američkim dužnosnikom koji je sudjelovao na summitu NATO-a, koji se danas u Bruxellesu održao iza zatvorenih vrata. Summit je otvoren obraćanjem ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, koji je zatražio "neograničenu vojnu pomoć", ali nije pozvao NATO na uvođenje zone zabrane leta nad Ukrajinom.

Sljedeći je govorio američki predsjednik Joe Biden, koji je izložio koordinirani pristup Zapada sankcijama Rusiji te ponovio da je Amerika "snažno posvećena" NATO-u.

Raspoloženje na summitu bilo je "trezveno i odlučno" te je u prostoriji vladao osjećaj "nevjerovatnog zajedništva", rekao je dužnosnik.


"Bio je prisutan vrlo snažan osjećaj da se suočavamo sa značajnim trenutkom u povijesti. Svi lideri koji su govorili naglasili su potrebu obrane naših demokracija", rekao je dužnosnik.

Spomenute su i Kina te kolektivna želja članica NATO-a da se izbjegne potpora Pekinga ruskoj invaziji na Ukrajinu. Lideri su razgovarali i o koracima koje trebaju poduzeti u slučaju da se Rusija odluči na korištenje kemijskog ili nuklearnog oružja u Ukrajini.

.

.

.

.

.

.

Izvor: index.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.