x

Kup kralja

Suarez slomio Valenciju, Camp Nou otužno prazan

Urugvajac je nastavio s fantastičnom formom postigavši čak deveti pogodak u devet okršaja s Valencijom, Rakitiću 70 minuta

U prvoj polufinalnoj utakmici Kupa kralja sastav Barcelone na domaćem je terenu savladao Valenciju rezultatom 1:0. Momčad Ernestea Valverdea ovim je rezultatom bez primljenog gola napravila velik korak prema prolasku u finale i prilici da obrani prošlogodišnji naslov.

Tokom cijele utakmice u oči je upadala tužna slika polupraznog Camp Noua. Radni dan i ne pretjerano toplo vrijeme svakako mogu biti olakotne okolnosti za katalonsku publiku, ali nikako ne mogu biti opravdanje za činjenicu da su se slobodna mjesta mogla pronaći svugdje pa čak i u prvim redovima mitskog stadiona! Službeni brojač zaustavio se na brojci malo manjoj od 51 000 ljudi.

Od samo početka bilo je jasno kakvu ćemo utakmicu gledati na terenu. Barcelona je preuzela posjed lopte te je svojom prepoznatljivom igrom pokušavala pronaći put prema golu šišmiša, dok je Valencija strpljivo čekala priliku iz kontre.

Prvu polupriliku vidjeli smo u 14. minuti kada je dobar ubačaj Albe očiišćen ispred Luisa Suareza.

Igrala se 22. minuta kada smo na trenutak vidjeli sve čari argentinskog čarobnjaka Lionela Messija. Barcelonina desetka vrhunskim je lažnim kretanjem izbacio na bok Albu koji vraća dobru povratnu loptu, no igrači blaugrane su se spetljali u završnici.

Sedam minuta prije isteka prvog poluvremena vidjeli smo najbolju priliku domaćina u prvih 45 minuta. Messi je sjajnom loptom pronašao Vidala koji tuče iz prve, ali na loptu koja se šetala po petercu zakasnio je Suarez.

Barcelonina dominacija bila je jalova, ali zaista fascinanta - gosti sa Mestalle na polovici katalonskog diva našli bi se samo u rijetkim trenucima. Možda i najbolji opis viđenog daje podatak kako je Barcelona u prvom poluvremenu imala čak 324 dodavanja više od svojih suparnika.

Upravo jedan takav izlet šišmiša vidjeli smo u prvoj minuti sudačke nadoknade kada je Montoya udarcem iz daljine pokušao ugroziti Cillessena.

Drugo poluvrijeme prigodom je otvorila Barca - u 48. minuti Lionel Messi sjajno je stvorio izglednu situaciju, ali njegov udarac prolazi malo pored okvira gola rezervnog čuvara mreže gostiju Domenecha.

Prvi udarac u okvir gol Valencija je uputila u 52. minuti kada je iz daljine pokušao Parejo.

U 58. minuti u igru je ušao i Coutinho, skupocjeno pojačanje momčadi Ernestea Valverdea.

Pet minuta kasnije Messi je dobio idealnu priliku da razbije gostujući bunker, ali njegov pokušaj iz slobodnog udarca sa 20-ak metara sigurno je ukrotio Domenech.

U 67. minuti Barcelona je ipak povela. Sa same crte koja označava kraj terena loptu je ubacio Messi, a glavom je precizan bio Suarez koji je ovim pogotkom nastavio svoju fantastičnu formu. 

Nevjerojatno zvuči podatak da je Urugvajcu to čak deveti pogodak u devet utakmica protiv Valencije.

Minutu kasnije iz igre je izašao hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

Dvanaest minuta prije isteka 90. minute Messi je podijelio još jednu čarobnu loptu, ali Alba se nije najbolje snašao u kaznenom prostoru.

Dvije minute potom sjajno je, s velike udaljenosti, potegao pomalo zaboravljeni Paco Alcacer, no golman gostiju ponovno je na pravom mjestu.

Do kraja utakmice blaugrana je imala još nekoliko poluprilika, a u 90. minuti domaća je momčad mogla i prosuti sve što je mukotrpno gradila cijeli susret.

Santi Mina pobjegao je obrani Barce, ali Cillessen je dobrom reakcijom sačuvao pobjedu svoje momčadi.

Uzvratna utakmica na rasporedu je za tjedan dana na Mestalli.


Izvor: Goal.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.