x

Suzuki Motor na udaru nizozemskih vlasti

Korporacija Suzuki Motor saopštila je danas da će sarađivati s holandskim vlastima povodom njihovog nalaza da su Suzukijeva dizel vozila kršila propise o emisiji gasova u toj zemlji i da bi trebalo da odgovori na tu istrage do sredine februara.

Holandska uprava za drumski saobraćaj objavila je jučer da modeli dizel automobila "Suzuki Vitara" i Fijat Krajslerov "Džip Grand Čiroki" krše pravila o emisijama i da nedostaci moraju da budu otklonjeni ili će se suočiti sa zabranom prodaje širom Evrope, prenosi Rojters


U saopštenju Suzukija se navodi da dizel verzije vozila "Vitara" i "S-Kros" koriste motore i softvere za kontrolu emisije gasova koje isporučuje Fijat Krajsler

Iz japanske kompanije su dodali da su ih holandske vlasti obavestile da su navedena vozila, koja se više ne proizvode, pokazala više nivoe emisije od dozvoljenih nakon nadogradnje softvera 2017. godine.


Ranije ove nedjelje, njemačke vlasti su objavile da istražuju Micubiši Motors zbog sumnje da u svoje dizel motore ugrađuje nelegalne uređaje koji pokazuju manji nivo emisije.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.