x

TEODORA SATAROM UBILA MAJKU I BAKU DOK JOJ JE BEBA BILA U STANU: Glumila sa Đuričkom i Draganom Nikolićem, a onda se odala drogi

Unuka poznatog glumca Mihajla Viktorovića Teodora Viktorović osuđena je na 30 godina zatvora jer je početkom marta 2015. godine počinila jezivo dvostruko ubistvo – udarcima satarom u glavu je ubila svoju majku Ljiljanu i baku Ivanku na spavanju.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Zločin je počinila nakon svađe, a u trenutku ubistva je u stanu bila šestomesečna beba.

Ubistvo je policiji prijavio Teodorin nevenčani suprug.

Kada ju je video krvavu pomislio je da je pokušala da se ubije, a ne da je počinila ubistvo.

Tada mu je rekla da ih je ubila i otrčala u kupatilo u kom ju je kasnije policija i pronašla i uhapsila.

Borislav je tada otrčao do Ljiljanine sobe i tamo je zatekao mrtvu.

Po dolasku na lice mesta, policija je u kupatilu pronašla krvavu sataru.

Policija ju je prevezla na VMA, kako bi bilo ustanovljeno da li je u trenutku ubistva bila pod dejstvom alkohola ili nakrotika.

NAJČITANIJA VIJEST:

HEROJ! POLICAJAC SKOČIO U VODU, SPASIO DJEVOJKU KOJA SE DAVILA Most između splavova popucao, nastao haos! Svjedoci o jezivim scenama

Ona je na VMA dovezena u veoma lošem psihičkom stanju, a na Odeljenju toksikologije je bilo ustanovljeno da je u krvi imala 3,5 promila alkohola, kao i da je bila pod dejstvom jakog sedativa ili narkotika.

Njeno stanje je bilo takvo da je jedva mogla da hoda i skoro su je uneli u ambulantno vozilo.

Pokušavala je da hoda, ali nije mogla.

Prema prvim infomacijama koje su bile dostupne neposredno nakon ubistva, sumnjalo se da je do zločina došlo zbog svađe oko novca i Teodorinog teškog psihičkog stanja.

Teodora je mamu i baku ubila u trenutku kada je njen nevenčani suprug Borislav Stamenkov odveo njihovog trogodišnjeg sina u vrtić, a za to vreme je njena beba spavala u sobi.

Prijavio porodično nasilje

NAJČITANIJA VIJEST:

Potonuo splav u Beogradu, mnogi u panici skakali u vodu

Teodorin suprug nije prijavio ubistvo, već porodično nasilje, a spekulisalo se i o tome da je, iako je rekao da je bio odsutan u trenutku ubistva, zapravo bio u stanu.

Policajci, koji su mislili da dolaze na intervenciju zbog nasilja u porodici u kom nema žrtava, zatekli su ubijene žene u krevetima.

Svuda je bila krv, a Teodora je sedela pored kreveta, nesposobna da govori.

Beba je i dalje spavala u sobi.

Teodorin suprug Borislav Stamenkov sačekao je policiju i navodno im je rekao da je Teodora tokom noći sedela za kompjuterom jer je “ružno sanjala i nije mogla da spava”.

Dodao je da je scenu ubistva zatekao kada se vratio kući, nakon što je odveo sina u vrtić, da ne zna šta je bio Teodorin motiv, ali da je ona to sama uradila.

Sve vreme je govorio staloženo, ali se osećao na alkohol, zbog čega je bio sumnjiv.

Priznala zločin

Teodora je na saslušanju u tužilaštvu rekla da da je ubila majku i baku jer ju je majka psihički maltretirala. Ispričala je da njena majka i baka nisu želele da čuvaju njeno dete i da joj nisu dozvoljavale da ide u provod.

Ona je pred tužiocem ispričala da ju je majka kobnog dana vređala i kritikovala jer je bila bučna dok je u kuhinji grejala mleko za ćerku.

Objasnila je da je u roku od nekoliko sati popila litar vodke i da je uzela dve vrste lekova za smirenje “kako bi stišala bes”.

Majka joj je, kako je ispričala, “sve vreme dobacivala iz sobe i vređala je”.

Tada je izgubila kontrolu, dohvatilasataru i krenula ka njoj.

Udarila ju je nekoliko puta po glavi i od tog momenta je, kako je ispričala, “imala prekid filma”.

Teodora je tvrdila da se ne seća da je ubila svoju baku.

Ona je rekla da se kaje i da ne zna zašto je ubila svoju baku, istakavši da ona nije ni za šta kriva.

Tek kada se kasno posle podne probudila na VMA, došla je sebi i shvatila je šta je uradila, a na saslušanju je detaljno ispričala o dugogodišnjim sukobima koje je imala sa majkom, ali i o svojim problemima sa drogom koji su počeli od njene 17. godine.

Objasnila je da je ranije koristila heroin, a potom kokain i alkohol.

Uspela je da se “skine”, ali je potom ponovo pokleknula.

Sa majkom je, kako je ispričala, uvek imala loše odnose i neretko su se i tukle.

Teodora je rekla da je problem trebalo “drugačije da reši”, odnosno da se odseli, ali da je “sada za sve kasno”.

Teodora je rekla i da njen suprug nije ni u kakvoj vezi sa ubistvom, da se prethodo veče sa puta vratio posle ponoći, a da je ona sedela za računarom jer nije mogla da spava.

Dodala je da je ujutru odveo njihovog sina u vrtić i da nije bio prisutan kada je izvršila dvostruko ubistvo.

Na teret joj je stavljeno teško ubistvo.

Nakon saslušanja joj je određen pritvor i prebačena je u zatvorsku bolnicu, dok je njen suprug pušten na slobodu.

Suđenje

– Nikada ne bih mogla svesno da ubijem baku!

Nikakvi stručnjaci me ne mogu ubediti da sam u tom trenutku racionalno razmišljala.

Tako nešto je monstruozno i nenormalno, a naročito teza o tome da li jesam ili nisam, svesno, birala oružje – rekla je Teodora na suđenju.

Veštaci, psiholog dr Nada Janković i psihijatar dr Aleksandar Milošević, istakli su da je Teodora, u trenutku kada je počinila zločin bila “svesna”, “u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne i bitno”.

– Utvrđeno je da Teodora ima emocionalno nestabilan poremećaj ličnosti.

U trenutku kada je počinila zločin, kod nje je bio prisutan visok intenzitet emocije, jake ljutnje, srdžbe, ozlojeđenosti, razdražljivosti.

Nesređenost odnosa u porodici, dugogodišnje ponižavanje i maltretiranje, samo su akumulacija loših okolnosti, za koje je to kobno jutro, bila samo “kapisla” – objasnila je veštak Janković.

Oba veštaka saglasna su da su svim ovim okolnostima dodatno doprineli alkohol i lekovi koje je Teodora uzimala.

Obrt na suđenju

U viši sud u Beogradu je, nakon završetka suđenja, stigao nalaz sudsko-psihijatrijskog odbora Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, koji je obavio superveštačenje za optuženu glumicu Teodoru Viktorović, a koji je napravio neočekivani obrt u dotadašnjem postupku.

Utvrđeno je da je glumica dvostruko ubistvo počinila u “afektnom stanju”, da je bila “bitno smanjene uračunljivosti”, zbog čega je preporučeno izricanje mere bezbednosti – lečenje od alkoholizma.

Sud je naložio da to veštačenje bude urađeno jer se prethodna dva veštačenja nisu podudarala.

U nalazu ispisanom na 22 stranice, navedeno je da su kod Teodore uočeni poremećaj ličnosti i emotivna nestabilnost.

Osuđena na 30 godina zatvora

Ona je, tokom iznošenja završnih reči ponovila da se iskreno kaje zbog ubistva i rekla da će “ceo život da nosi taj krst” i zamolila da se prilikom određivanja visine kazne uzme u obzir da je delo počinila u stanju smanjene uračunljivosti, kao i da je neosuđivana majka dvoje dece sa kojom, kako je rekla, jedva čeka da bude.

Ona naposletku nije osuđena na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, ali je dobila kaznu od 30 godina zatvora, iako se njena odbrana borila da krivično delo za koje se tereti bude prekvalifikovano u ubistvo na mah.

Inače, Teodora je i sama bila glumica.

Glumu je završila u klasi Mirjane Karanović. Pre 22 godine igrala je u filmu “Virtualna stvarnost” sa Nikolom Đuričkom i Draganom Nikolićem.

Predviđali su joj blistavu karijeru, ali je nije ostvarila.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

(Kurir.rs/Telegraf)

BONUS VIDEO:


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.