x

VELIKA BRITANIJA

Titula najbolje destinacije za odmor otišla je takozvanom Kišnom gradu - Londonu

London je nosio svojevremeno naziv "Stari dim" zbog velike zagađenosti, pogotovo kada je u pitanju 1952. godina


Glavni grad Velike Britanije. 

Svake godine vodi se analiza recenzija kako bi se napravila lista najtraženijih destinacija za odmor, prema utiscima turista iz cijelog sveta.

Ove godine prvo i pobjedničko mjesto je dobio jedan od najpoznatijih gradova Evrope i srce Velike Britanije, London.

London je nosio svojevremeno naziv "Stari dim" zbog velike zagađenosti, pogotovo kada je u pitanju 1952. godina, koju je obilježio ogroman smog. Također ga prati i dobro opravdan i jasan nadimak "Kišni grad", s obzirom na to da kišobran spada među najbitnije i najpotrebnije stvari u kući.

Ali, ipak se, pored svega, ne može osporiti magija koju nosi ovaj veliki grad, prenosi "Thesun.co.uk".


Evropski grad koji privlači najviše pažnje.

Nagrada "Travellers’ Choice Best of the Best Destination Avards" dobija se za broj recenzija za destinacije u svijetu i ističe najpopularnije destinacije za narednu godinu.


Od svih gradova u Evropi, London je ocijenjen najviše, što ga je dovelo do vrha na ukupnoj rang listi, a samo Dubai i Bali se smatraju boljim destinacijama.


London.

Ova nagrada nije prva titula koju je London osvojio ove godine, nakon što je pobijedio Pariz, Njujork i Tokio proglašen za najbolji grad na svijetu.


Rim, Pariz i Krit su bile jedine druge evropske destinacije koje su ušle u prvih 10, zauzimajući četvrto, peto i sedmo mjesto ove liste.

(avaz.ba)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.