x

BUDITE IN

Top frizure koje će obilježiti 2023.

Ovi stilovi rješavaju probleme tanke i beživotne kose


Frizerski trendovi mijenjaju se iz sezone u sezonu, no za ovu je godinu već posve jasno koji će stilovi dominirati 2023.

Novogodišnje odluke i promjene se ne moraju odnositi samo na životne promjene navika, već i na zaokret u modnom i beauty smislu. Ako vam dakle u pogledu vašeg izgleda treba mala promjena te želite u 2023. odisati drugačijim stilom, već sad je jasno da će godinu pred nama obilježiti prekrasnih devet frizura.

Naime, nove frizerske trendove trendseterice i influenserice već su počele šetati ulicama, a Instagram je pun inspirativnih lukova. Kako biste se i sami inspirirali za promjenu izgleda kose, u nastavku saznajte koje će to trendi frizure obilježiti 2023.

Slick Artistry frizura

Dok se unazad nekoliko godina neprestano nosila savršeno dotjerana i isfenirana kosa, ove godine se u beauty svijetu cijeni kreativnost i umjetnički dizajn. Zbog toga obične frizure, poput zaglađene punđe, odlaze u zaborav, a na scenu nastupaju opcije koje spajaju više klasičnih frizura u jedno. Tako ćemo istovremeno nositi punđu, pletenicu i rep, a pravilo je samo jedno – što neobičnija frizura, to bolje.

Box Bob

Bob frizure su svake godine sve popularnije i popularnije, a ove godine posebnu pažnju privlači takozvani box bob. Oštra i ravna frizura svakako će biti u centru pažnje, a uz to će vam savršeno uokviriti crte lica te lijepo naglasiti prirodnu ljepotu.

Duga, voluminozna kosa

Za razliku od nekada popularnog izgleda samo posušene kose na vjetru, ove godine će se nositi duga kosa savršeno raskošnih, isfeniranih valova. Luksuzna i bujna kosa tako će biti glavni trend frizerskog svijeta 2023., a posebno će se nositi široki, veliki valovi u kosi u stilu 70-ih.

Side Partings

Frizure koje su počešljane ''na stranu'' djeluju romantično, ne zahtijevaju puno posla, a kosa vam s njima uvijek djeluje sređeno. Dobar primjer razdjeljka sa strane je frizura Aleks Čang (Alexe Chung), čiji najnoviji izgled sadrži veliki broj bočnih razdjeljaka s dodatkom špangica i ukosnica za dodatno fiksiranje.

Wet Look

Ultra sjajna, nevjerovano zaglađena kosa mokrog izgleda je trend 2023. koji će biti svuda, tvrde stručnjaci. Ovaj look popularizirale su i Megan Foks (Megan Fox) i Kim Kardašijan (Kardashian), a sve više žena širom svijeta za svečane prilike bira ovaj tip frizure, pa bismo ovako sređenu kosu mogli često viđati u noćnim klubovima tokom 2023.

Raskošne pletenice

Pletenice se ove godine vraćaju iz ''naftalina''. Iako ih većinom povezujemo uz školarke, ove godine su popularan izbor damama na crvenim tepisima, a svjetski frizeri tvrde da su trenutno jako popularne one u raskošnim, debelim verzijama. Bilo da ih sapletete u neobične oblike poput skulptura na glavi, bilo da ih nosite romantično puštene na ramenima – s pletenicama u 2023. ne možete pogriješiti.

Seventies Bangs

Već i vrapci na grani znaju da su šiške ove godine veliki hit, a posebno će popularne biti one u duhu frizura 70-ih. Dakle, radit će se o voluminoznim šiškama koje padaju sa strane lica, a zovemo ih i šiškama zavjesama.

Razbarušene ''fudbalerke''

Iako su se mnogi nadali da je trend nošenja ''fudbalerki'' s ulaskom u Novu godinu zamro, čini se kako ipak nismo te sreće. Tako će se nositi kratke, buntovne fudbalerke s razbarušeno stepenasto šišanim pramenovima.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.