x

Tragična sudbina zvijezde bivše Jugoslavije: “Dok sam išla da sahranim sestru, druga mi je poginula pred očima…”

Pjevačica Jadranka Stojaković veliku bol u svom životu pretočila je u neke od najljepših pjesama na ovim prostorima poput: "Što te nema", "Ima neka tajna veza", "Sve smo mogli mi".

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.


“Život mi je bio težak još od djetinjstva. Do pete godine živjela sam sa majkom, koja se selila iz mjesta u mjesto, pa sam prešla kod babe, a onda su brigu o meni preuzeli ujak i njegova žena. I oni su se selili po cijeloj Njemačkoj, Norveškoj i Španiji”, ispričala je svojevremeno pevačica.


Jadranka je muzičku karijeru započela u Njemačkoj. Njen anđeoski glas je odveo čak do Japana, ali nažalost, rat je prekinuo njenu uspješnu karijeru. Kako je govorila, nije mogla da uživa u svom uspjehu dok neprestano razmišlja o tome da li su njeni bližnji živi.


Ona je u Japanu boravila čak 23 godine, a tokom rata je u njen stan u Sarajevu ušao nepoznat čovjek i na prevaru ga prodao.


Međutim, to je bilo ništa u poređenju sa tragedijama koje je doživjela nakon toga. Naime, pjevačica je iz Japana došla na sahranu svoje sestre, ali na putu do groblja, u automobilu koji je bio ispred njenog, na njene oči poginula joj je i druga sestra.


Iako je preživjela veliku tugu koju nikada nije mogla da zaboravi, Jadranka je nastavila sa svojim životom, ali 2010. zadesila je još jedna nesreća. Prilikom izlaska na binu tokom jednog nastupa pjevačica je pala, a zbog povreda se njeno zdravstveno stanje naglo pogoršavalo. Ustanovljena joj je bolest motornog neurona ili amiotrofična lateralna skleroza.


“Noge su mi postepeno otkazivale dok nisam postala potpuno nepokretna”, ispričala je ona jednom prilikom.


Svaki dan joj je bio bolan, sve više je gubila snagu, a kako je izgubila stan u Sarajevu, svoj život nastavila je u Banjaluci. Pred kraj života jedva je mogla da govori.


Kako navodi Blic, Jadranka Stojaković preminula je u Banjaluci 3. maja 2016. godine.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

N1

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.