x

Tri najčešća razloga zbog kojih dolazi do varanja u vezi – neke možeš i spriječiti

Za takve osobe nema opravdanja.

Varanje u vezama nije nepoznanica. Naprotiv, događa se puno češće nego što mislimo. Takve osobe nisu dobre, ali postoje neki razlozi zašto to rade.

Iako se varanje ne bi trebalo opraštati, ima osoba koje i dalje prijeđu preko toga, ali isto tako ima i onih koji i dalje varaju. Za njih opravdanja ne postoje, no, jedna sociologinja objasnila je njihove razloge. U pitanju je Marie Murphy, stručnjakinja koja se specijalizirala za životno savjetovanje s ljudima koji varaju tako da sigurno zna o čemu govori. U svojem podcastu pod nazivom 'Zašto ljudi varaju?' navela je 3 dobra razloga zbog kojih to oni najčešće rade.

1.Nisu spremni vezati se na emocionalnoj razini

Neki se jednostavno boje emocija i pretjeranog vezanja. Upravo zbog toga, nemaju prevelikih osjećaja prema osobi s kojom su u vezi pa im prevara ne predstavlja nikakav big deal. Osim toga, oni nisu niti svjesni da rade grešku jer još uvijek nisu uspjeli stvoriti dovoljno osjećaja, a tom putu ih nešto koči.


2.Ne žele se suočiti s problemom u vezi

Kada u vezi i postoji neki problem, ima osoba koje nikada neće dati do znanja da im to nešto smeta. Zato oni taj problem rješavaju na drugi način, a to je da upoznaju osobu s kojom nemaju tog problema, a u većini takvih slučajeva onda dolazi do prevare.


3.Znaju da će im se oprostiti

Kada si ti ta osoba koja bi oprostila apsolutno sve, vrlo je vjerojatno da će to druga osoba iskoristiti. Normalno je da se vežeš uz nekoga i voliš ga svim srcem, pa ćeš tada oprostiti sve, pa čak i prevaru, ali budi oprezna jer oni koji varaju to često znaju iskoristiti.


(Teen385)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.