x

Trik kako da vam crveni karmin stoji kao saliven

Dilema da li vam crveni karmin stoji ili ne stoji u stvari ne postoji.

Svima stoji crveni karmin, samo treba da izaberete nijansu baš za sebe. 

A ona zavisi od podtona.

Kao i za sve stvari u šminkanju, najbitnije je da odredite podton svoje kože, a onda i podton karmina i pobijedile ste u bjuti igri. 

Možda vam zvuči komplikovano, što i jeste ali šminkerka Lidija Nikolić otrkila nam je kako da lako same odredite koji ton crvenog karmina da isprobate.

Ton i podton

Ton kože označava da li je koža svjetlija ili tamnija. Postoji svijetli, srednji i tamni ton kože. Podton može da bude hladni, topli ili neutralni. Odredite koji je tako što ćete staviti bijeli papir pored lica.


Topliji podton

Lice pored bijelog papira djeluje žučkasto ili boje breskve. Ako vam je koža toplijeg podtona, za vas su narandžaste, ciglaste i koralne crvene nijanse.

Hladniji podton

Lice pored belog papira djeluje plavkasto, ljubičasto ili crvenkasto. Birajte nijanse koje vuku na maslinasto, odnosno imaju malo više rozikastog i plavog u sebi, prenosi zena.blic.rs.


Neutralni podton

Lice pored bijelog papira djeluje i rozikasto i žučkasto. Blago vama, sve vam stoji, pa nijansu birajte prema, kako kaže Lidija, trenutnom raspoloženju ili bojama koje nosite.

Savjet plus

Možete da napravite i potpuno drugačiji efekat ako želite da što više istaknete ten, a to je da nosite podtonove karmina suprotne od boje tena.


(Nezavisne.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.