x

U OTMICI VANJE UČESTVOVAO ČLAN UŽE PORODICE? Novi šokantni detalji zločina u Makedoniji

Prema navodima makedonskog portala "Večer", osumnjičeni za kidnapovanje i ubistvo Vanje Đorčevske (14) iz Skoplja je već navedeni Lj.P., kao i V.K. iz Skoplja i V.M. iz Velesa.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Pozivajući se na izvore iz istrage, osumnjičeni građevinski preduzetnik Lj.P. naručilac ubistva, a da je V.M. priznao krivično dijelo i detalje izvršenja, kao i da je osumnjičeni Lj.P. navodno pobegao u Tursku.

Prema nepotvrđenim informacijama, u otmicu je umješan i član Vanjine uže porodice koji je učestvovao u iznudi.

Lj.P. je nedavno priveden u Hrvatskoj, a tamošnji mediji navode da je medijski eksponirana ličnost i predsjednik pokreta "Treta".

Prema pisanjima "TV Telma", Lj.P. je poznavao od ranije ubijenog frizera iz Velesa, s kojim je doveden u vezu zbog navodnog vađenja zlata.

Kako je "Blic" ranije preneo, motiv ubistva male Vanje (14) i frizera iz Velesa Pančea Ž. (74) je koristoljublje.

Za njihovo ubistvo tereti se pet ljudi, od kojih su tri u pritvoru, jedan je u bjekstvu u inostranstvu, a jedan u policijskoj stanici.


Sa druge strane, TV stanica navodi da je Vanja kidnapovana zbog otkupa od njenih roditelja, ali nažalost, ubijena je istog dana kada je prijavljen nestanak u ponedeljak, 27. novembra u 7.35 časova. Ubili su je u 10.00 časova.

Lj.P. su u gnusnom zločinu pomogli vozač i tri osobe, a kao motiv ubistva navodi se koristoljublje.

Iste osobe ubile i Vanju i frizera

- Posle obimnih mjera i aktivnosti koje su preuzeli policijski službenici SVR Skoplje, danas je u okolini Skoplja, u blizini Velesa pronađeno tijelo maloljetne osobe V.Đ., čiji nestanak je prijavljen 27. novembra 2023. godine.

Pronađeno je i tijelo osobe P.Ž, (74) iz Velesa, čiji nestanak je prijavljen 24. novembra.

U vezi sa ova dva slučajeva osumnjičeno je pet osoba, od kojih je troje zadržano, dok se jedno nalazi van zemlje, a drugo je trenutno u policijskoj stanici - navodi se u saopštenju Državnog tužilaštva i dodaje:

- Prethodno je, u vezi sa krivičnim djelima, pronađeno izgorjelo vozilo marke "citroen", a nakon veštačenja obezbeđeni su materijalni dokazi o umešanosti lica, za koje će, nakon kompletne dokumentacije slučajeva, biti podneta odgovarajuća krivična prijava u koordinaciji sa javnim tužiocem. Iz sprovedenih istražnih radnji utvrđeno je da su oba ubistva izvršile iste osobe, čiji je motiv koristoljublje.

Takođe, iz sprovedenih operativnih mera, utvrđeno je da je maloletna V.Đ. vozilom odvedena sa ulaza u rezidenciju, a iz datih podataka sa saslušanja je utvrđeno da je ubijena istog dana (27.11.2023. godine) oko 10.00 časova.

Sva petorica su makedonske nacionalnosti, saopštilo je Tužilaštvo.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

(Plus info, Blic)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.