x

VREMENSKA PROGNOZA

U petak ujutru nestabilno vrijeme u BiH, a u noći na subotu očekuje se jače nevrijeme!

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno sunčano vijeme, a već sutra (petak) se očekuju nestabilni vremenski uslovi.

Prvi olujni sistem moguće da će stići u jutarnjim satima u petak, a drugi navečer (u noći na subotu), navode na Facebook stranici BHMeteo.

Drugi olujni sistem će biti izraženiji i zahvatit će veći dio naše zemlje. Donosit će prolazno jaču kišu, grmljavinu, jak vjetar te lokalno led.

Vlažan i nestabilan zrak koji pristiže sa zapada Evrope u izraženoj jugozapadnoj i zapadnoj struji će večeras i tokom petka ponovo potaknuti konvektivni razvoj oblačnosti nad sjeverom Italije.


Nad sjeverom Italije se očekuje u noći na petak formiranje prvog olujnog sistema i koji bi se u ranim jutarnjim satima premještao ka Sloveniji i Hrvatskoj.

Na svom putu u jutarnjim i prijepodnevnim satima petka moguće da će zahvatiti dio sjeverozapadne, sjeverne i sjeveroistočne Bosne donoseći prolaznu jaču kišu, grmljavinu i jak vjetar.

U petak poslijepodne većinom mirnije, pretežno sunčano, a pojava kratkotrajnih pljuskova moguća samo rijetko. Navečer, glavninom u noći na subotu (22.07.) novi olujni sistem sa zapada koji bi ovaj put prešao preko većeg dijela zemlje donoseći prolazne padavine i nevremena.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.