x

Udarci i prijetnje na porođajnom stolu, Marica bebu vratila u sanduku: Horor ispovijest majke

Ekipa Telegrafa kontaktirala je i Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici povodom ovog događaja iz koje su nam otkrili da je unutrašnji nadzor već pokrenut

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Maricu Mihajlović nekoliko dana dijelilo je od najsrećnijeg trenutka u životu, krenula je u porodilište kako bi se ostvarila u ulozi majke, a onda je, kako je ispričala u teškoj ispovijesti za Telegraf, doživjela horor.

NAJČITANIJA VIJEST

Ljubav sina i oca je nekada jača i od smrti: Nikola se sa četiri riječi oprostio od svog oca, velikog Dejana Milojevića

Udarci, prijetnje i vrijrđanje nije ono što je očekivala da će je dočekati na porođajnom stolu, a ni da svoju bebu kući vrati u sanduku.

Jedanestog januara primljena je u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici, tada je već prošlo nedjelju dana od njenog termina, a nije bilo ni nagovještaja da bi se mogola poroditi.

Dvanaestog ujutru odlazi na pregled, kažu joj da je plodova voda zamućena i počinju sa indukcijom.

Ipak kako se nije dovoljno otvorila za porođaj, oko 17 časova doktor joj saopštava da mora na carski rez i od tada kreću najgori sati života za ovu mladu ženu.

"Vrijeme prolazi doktora nema, u 18 i 20 dolazi i odlučuje da me ipak porodi prirodnim putem, babice mu govore da ništa ne mijenja i da moram na carski.

On se ipak držao svoje odluke jer je uradio pregled i video da se ništa ne mijenja i da je beba, još uvijek, jako visoko i da ne može da se spusti u karlicu", tvrdi Marica.

Izmučenoj i bez snage daju joj i kiseonik, ali beba i dalje ne mrda od mjesta gdje je bila,

Marica kreće da preklinje doktora da je porodi na carski rez i spase dijete, a onda je, kako tvrdi, počinje i stravično maltretiranje.

" Ja ga i pored toga molim samo da mi spasi dijete", kroz suze ističe Marica.


Kada je porođaj napokon krenuo, kako Marica kaže, doktor je video da beba ne može nikako da se rodi, daje joj anesteziju i pokušava da je porodi nasilno.

"Pošto je vidio da beba ne može da se pusti počeo je da mi skače po stomaku i da me stiska, lomi mi rebro i ja gubim vazduh, a na kraju i svijest.

Tada se beba zaglavila u karlici i od velikog pritiska se ukakila", objašnjava nam porodilja koja dodaje da je beba sve to sa plodovom vodom progutala.

Nažalost, iako je dijete moglo da uzima kiseonik, nije moglo da izdiše i dolazi do stvaranja mehurića na plućima, a onda i do prestanka rada srca.

Doktori je reanimiraju, uključuju na aparate i odmah transportuju za Novi Sad.

"Beba je samo par sati bila živa, mene su sutradan oko 13 časova pozvali i rekli da je preminula.

Oštetio joj se i mozak, da je preživela imala bi posljedice", priča utučena Marica.

Nakon stravičnog iskustva koje je doživela sa doktorm M.M. riješila je da svoju tragediju podijeli sa drugim sugrađankama kako bi ih upozorila, međutim, njoj se javio veliki broj žena koje su doživjele, nažalost, vrlo slično iskustvo.

"Meni se javila žena, 2022. godine je doživela maltene isto, beba joj je umrla posle 3 mjeseca", tvrdi Marica.

Ona i njen suprug Danijel apelovali su na sve institucije da se ovaj slučaj istraži, a da doktor M.M. dobije otkaz.

"Jedina mi je želja da se ovome stane na put, nisam prva kojoj se ovako nešto desilo.

Babice mi govore da imam svu njihovu podršku i šta god bude trebalo da će svjedočiti.

Pazite se ovog čoveka, ovo je akušersko nasilje, moje dijete je uzeo, mog malog anđela koje sada leži u grobu ", navela je neutješna majka.

Opšta bolnica za Telegraf: Nadzor je pokrenut

Ekipa Telegrafa kontaktirala je i Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici povodom ovog događaja iz koje su nam otkrili da je unutrašnji nadzor već pokrenut.

Objavljena umrlica nastradale pjevačice u Dubaiju: Ožalošćena porodica se oprostila od Andrijane

"Obavještena je zdravstvena inspekcija, i po obavljenim postupcima, a vezanim za navedeni događaj, bićete obavješteni", rekli su za Telegraf.rs.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

(Telegraf.rs)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.