x

Umisto sprida, uša nam je sazad: Ponašanje direktora klinike u Mostaru zgrozilo region! (VIDEO)

Prije dva dana su u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar primljena dva pacijenta sa šireg područja Mostara – otac i sin, koji su se žalili na prehladu, pa su zbog respiratornih teškoća i upale pluća smješteni na Odjel za plućne bolesti.  


Tokom jutrošnje press konferencije za medije, pažnju je privukao i direktor SKB Mostar Ante Kvesić koji je prije davanja izjave čistio zube prstima, pred kamerama u vremenu u kojem ljekari i drugi nadležni savjetuju građanima da to ne rade.

Ovakvo ponašanje direktora jedne zdravstvene ustanove izazvalo je buru komentara na društvenim mrežama, a jedan od njih je "ako je ovo direktor klinike, onda je vama korona najmanji problem".


“Riječ je, dakle, o tri povezana slučaja. Savjetujemo i svima koji su imali kontakt sa zaraženima da se hitno jave i testiraju. Testovi su prioritetni. Trenutno tragamo i za nultim pacijentom, odnosno osobom koja je inficirala prvootkrivenog“, rekao je Kvesić.

Dodao je i kako je zaraženi do sada tvrdio da nije napuštao zemlju u posljednje vrijeme. Kaže i da niko u bolnici nije dobio otkaz, iako su se jučer pojavile i takve informacije.

.

.

.

.

.

(Fokus)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.