x

Umjesto za svečanu odjeću, maturanti sa Pala novac dali za oboljelu djecu!

Maturanti Srednjoškolskog centra ``Pale`` pokazali su svoju humanost jer su sredstva u iznosu od oko 15.000 KM, namijenjena za kupovinu skupih toaleta i odijela, donirali djeci oboljeloj od leukemije.

Većina ih je, umjesto skupih toaleta i odijela, obukla majice sa natpisom ``Korak za život``, želeći i na taj način da pošalju poruku da njihov jedan mali korak nekome znači život. 

 

Maturanti su preksinoć nakon defilea ulicama Pala proslavili svoje matursko veče.

 

Direktor Srednjoškolskog centra ``Pale`` Nedeljko Gazivoda rekao je novinarima da ispraćaju 69. generaciju maturanata, odnosno osam odjeljenja sa 188 učenika.

 

Gazivoda je naglasio da je ova generacija postigla značajne rezultate, kako u nastavnim, tako i u vanastavnim aktivnostima, a da su pokazali i svoju humanu stranu.

 

``Moram da istaknem da su uz ovaj svečani maturantski defile organizovali i humanitarnu akciju. Svih osam odjeljenja je za djecu oboljelu od leukemije sa ovog područja Miju Torbicu i Mladena Mojevića prikupilo novčana sredstva``, rekao je on i dodao da im je želja bila da pokažu svoju humanost na djelu.

 

Gazivoda kaže da maturanti poštuju i različitosti, jer je jedan dio učenika, iako je učestvovao u ovoj humanoj akciji, obukao svečane haljine i odijela.

 

``Mi poštujemo njihove različitosti i stavove i podržali smo ih u njihovoj odluci. Nadamo se da će ovo postati tradicija``, rekao je on i dodao da je ovo bio spoj mladosti, ljepote i humanosti.

 

Učenica generacije Milica Vuković istakla je da je ponosna na sebe i svoje drugove, jer su uspjeli da sprovedu u djelo akciju koja promoviše humanost, solidarnost i toleranciju.

 

``Svi maturanti su pomogli akciju, a neki su zadržali svoje pravo da obuku svečana haljine i odijela``, navela je ona.

 

Učenik Gimanzije Stefan Sokolović istakao je da su na ovu ideju došli jer su vidjeli da se dosta sredstava izdvaja za maturske haljine i odijela i odlučili da se odreknu toga i pomognu onima kojima je ta pomoć najpotrebnija.

 

``Želja nam je bila da pomognemo dvoje djece oboljele od leukemije i uspjeli smo da skupimo oko 15.000 KM``, naglasio je on i poželio ovim mališanima da se izbore sa bolešću.

(Srna)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.