x

istraga

Utvrđeno zbog čega je ubica iz škole bio nevjerovatno precizan: Dječak je specijalno opremljenim pištoljem izvršio stravični zločin!

Učenik Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubio je 3. maja u krvavom pohodu devet đaka te škole i radnika obezbjeđenja, a teško je ranio još šest učenika i nastavnicu historije. Nakon 12 dana preminula je posljednja djevojčica od posljedica ranjavanja, čime se ukupan broj žrtava popeo na deset.

Dječak-ubica je zločin izvršio pucajući iz oružja koje je uzeo i sefa svog oca a kako se saznaje navodno taj pištolj je posebno opremljen čime garantuje preciznost.

- Pištolj kojim je napravljen masakr imao je neku vrstu tegova ili protivtegova da kada puca nema trzajeva. Ovako opremljenim oružjem se lakše nišani i pogađa meta - navodi dobro obaviješteni izvor.


Kako se nezvanično saznaje, u pitanju je oružje češke proizvodnje, odnosno "zbrojevka". Dječak-ubica je neposredno prije masakra fotografisao oružje koje je ponio u školu, a na jezivoj fotografiji se vide dva pištolja, municija za njih i četiri molotovljeva koktela.


Sa jednim pištoljem je izvršio zločin, a drugi, kao i molotovljevi kokteli, nađeni su mu u rancu odmah po hapšenju. Prema onome što je rekao policiji, molotovljeve koktele je napravio kako bi ih postavio i zapalio na vratima škole i time onemogućio policiju da uđe prije nego što pobije sve koje je planirao.


Da podsjetimo, dječak ubica je 3. maja upao u OŠ "Vladislav Ribnikar" i sa vrata ubio radnika obezbjeđenja, a potom se ustremio na tri djevojčice u holu ove obrazovno-vaspitne ustanove.

Svoj krvavi pohod nastavio je u kabinetu za historiju gdje je čas imalo njegovo odjeljenje VII/2. Tamo je pucao na nastavnicu i učenike, kada je ubio na licu mjesta njih petoro i više ranio, a nakon 12 dana, povredama je podlegla još jedna djevojčica.

On je ubio ukupno devetoro djece i Dragana Vlahovića, radnika obezbjeđenja u školi.

.

.

Izvor: Srbijadanas

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.