x

Vericu Rakočević s.lovao poznanik: Kreatorka žrtva nasilnika!

Kreatorka Verica Rakočević preživjela je užasno iskustvo kada ju je s.ksualno napastvovao poznanik! Rakočevićeva je bila žrtva silovanja sa samo osamnaest godina i cijeli život se trudi da prebrodi tešku traumu!

Verica Rakočević (69) bila je žrtva silovanja sa osamnaest godina!Užasan događaj od prije tačno 51 godinu na kreatorku je ostavio dubok trag.

- Ružno iskustvo doživjela sam sa 18 godina. Silovao me je poznanik. Bilo je trenutaka kad sam sebi prebacivala to što sam uopšte došla u situaciju da mi se dogodi tako nešto. Ali nikad to nisam doživjela niti to osjećam kao svoju sramotu. To je sramota silovatelja. Silovanje bih okarakterisala kao želju za poniženjem. To nije s.ksualna želja, već želja za dominacijom i poniženjem. Može neko da se oblači kako god hoće i da vas erotski izaziva koliko god hoće, ali vam to ne daje za pravo da ga silujete - ispričala je Verica u jednom intervjuu prije deset godina.


- Nikada ga nisam tužila, nisam imala želju za osvetom, iako mislim da je to greška. Danas ne osuđujem ni sebe ni tu osobu. Taj užasni događaj me je na neki način ojačao, prije svega jer sam dosta razgovarala s pravim ljudima i u pravo vrijeme. Iz svega toga pokušala sam da maksimalno izvučem pouke, onoliko koliko to može iz jednog takvog iskustva. Kroz život sam uvijek koračala podignute glave, čak i poslije toga - zaključila je Verica.


Ipak, dugo je u sebi nosila strah. Kako je rekla, plašila se da pređe ulicu, plašila se autobusa, aviona... ali i muškaraca. Strah od muškog roda je, prema njenim riječima, nakon silovanja trajao čitavu deceniju.- Krizu povjerenja prema muškarcima prevazilazila sam snagom dominacije nad njima. Onog trenutka kad sam se ostvarila u poslu, sve je to nestalo. Inače, roditelji su jedini kojima to nikad nisam rekla. Imala sam utisak da sam to umjela bolje da prevaziđem od onog kako bi oni to prevazišli - kaže čuvena kreatorka.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.