x

titula opet mercedesu

Vettel iscrpljen nakon neuspješne sezone: Griješio sam, svjestan sam toga, ali idemo dalje

Vozač Ferrarija Sebastian Vettel kazao je neposredno nakon završetka posljednje utrke u sezoni Formule 1 da se osjeća iscrpljeno i da mu je potreban odmor, kao i da se stvari za njega i njegov tim nisu završile onako kako su željeli.

Vettel je sezonu završio na drugom mjestu sa čak 88 bodova zaostatka za Hamiltonom koji je na kraju upisao i više nego ubjedljivo da osvojio šampionsu titulu. Britanac je sezonu završio sa 408 osvojenih bodova, dok je Vettel na drugom mjestu imao 320. Treći je bio Raikkonen sa 251 bodom, dva više od Verstappena (249) i četiri više od Bottasa (247).

Jedna od najvećih grešaka Ferrarija iz prošle sezone bila je ona na Velikoj nagradi Njemačke kada je imao gotovo sigurnu pobjedu u rukama, ali je ispao sa staze, kao i okretanje na stazi u Mocni poslije kontakta s Hamiltonom.

"Bila je ovo iscrpljujuća sezona i definitivno mi je potrebno neko vrijeme da se odmorim. Motivisan sam za sljedeću sezonu", rekao je Vettel nakon posljednje trke sezone u Abhu Dabiju.

Nijemac smatra da se Ferrari izgubio titulu sredinom sezone, ali i da je svjestan vlastitih grešaka koje je napravio.

"Moram analizirati neke stvari i vidjeti šta je u ovoj sezoni bilo loše. Nikada nisam imao problem prihvatiti vlastitu grešku, jasno je da smo titulu izgubili sredinom sezone i stvari se nisu završile onako kako smo mi željeli. U pojedinim trenucima nisam bio dobar koliko je trebalo", zaključio je vozač Ferrarija.

Što se tiče Ferarrija, oni su u poretku timova završili kao drugoplasirani sa 571 osvojenim bodom, čak 84 manje od Mercedesa koji je i ove godine ponio titulu prvaka. Treći je bio Red Bull (419 bodova), a četvrti Renault sa 122 boda.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.