x
21.04.2023 / prije 10 mjeseci

mentor za primjer

Viki došla kod Nermina Handžića u Tešanj: Zajedno iftarili posljednju noć ramazana!

Dan prije zakazanog koncerta u njemačkom gradu Mainz, Violeta Viki Miljković i njen suprug Taške dan, a i noć proveli su u bh. gradu Tešnju. Njih dvoje su bili gosti porodice Nermina Handžića. Obzirom da je jučer u Tešnju bio lijep i sunčan dan Viki i Taške iskoristili su vrijeme da prošetaju tešanjskom čaršijom, a vodič im je bio, a ko drugi već Nermin.

Nermin je veći dio ramazana proveo u Beogradu, a tokom boravka u toj regionalnoj prijestolnici iftare mu ja pripremala Viki Miljković. Zadnjih nekoliko dana ramazana Nermin Handžić se pridružio svojoj porodici u Tešnju, a onda su došli Viki i Taške.


Tokom obilaska tešanjskih ulica i sokaka, Viki je bila izuzetno sretna što je imala priliku da se pobliže upozna sa tim gradom i njegovom prošlošću. Naravno, nije ostala nezapažena, pa su joj tako mnogi građani Tešnja prilazili, željeli sa njom da se slikaju, a ona je svakog dočekivala, pozdravlja sa osmijehom i ispunjavala im želju za zajedničkom fotografijom.


- Osjećam se nekako kao da sam i sama srasla sa ovim gradom, ali tako je općenito i sa svim ostalim gradovima u BiH. Nermin je bio odličan vodič, a o njegovim roditeljima zaista nemam riječi kojima bi ih opisala. Dočekali su nas baš, baš onako domaćinski, kako se to obično i dešava, ne samo u BiH već i na Balkanu. Zajedno smo iftarili ovu zadnju noć ramazana, a Nerminova mama je pripremila toliko dobre hrane, od raznoraznih pita, čorbe, pa sarmica, dolmica i svega ostalog, a na kraju je bilo i dosta slatka.


- Ja sam se zaista morala prepustiti svim tim kulinarskim đakonijama Nerminove mame. Sada nas očekuju novi estradni poduhvati, dosta obaveza, snimanja, nove pjesme, ali kada se složno i planski radi, onda ništa nije teško. Zahvaljujem se porodici Handžić na domaćinskom dočeku, a svim dragim ljudima muslimanske vjeroispovijesti od srca čestitam ramazanski Bajram. Neka ga u zdravlju i sreći proslave sa njihovim najmilijim – rekla  je Miljković za Express.

Nakon zajedničkog iftara Viki je izrazila želju da da joj Nermin pokaže fotoalbum sa slikama njegovog odrastanja.

.

.

.

Izvor: Express

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.