x

Volkswagen

Volkswagen T-Cross – suptilne stilske promjene

Volkswagen T-Cross je veoma popularan subkompaktni crossover, koji je dostupan na tržištima širom svijeta, a promotivne vožnje su obavljene u aprilu 2019. godine, pod sloganom “Mali SUV sa velikim talentom”

I zaista, kupci su ovaj model dočekali s velikim odobravanjem, a kao potvrda služi činjenica da je samo tokom protekle godine Volkswagen prodao više od 200.000 primjeraka.


Da bi se takav tržišni nastup nastavio, u Volkswagenu pripremaju modelsko osvježenje, pa se obnovljeni T-Cross može očekivati, vjerovatno početkom naredne godine, ako ne i ranije.


Špijunske fotografije snimljene na sjeveru Evrope, otkrivaju da testni vozač veoma žustro vozi po snijegu, a testni prototip se minimalno razlikuje od aktuelnog modela.


Naime, u Volkswagenu su umjesto uobičajenih kamuflažnih folija pripremili crne vinilne naljepnice, sa kojima se testni prototip veoma liči na poznati model.

Ipak, pažljivijim posmatranjem, otkriveno je da je prednja maska nešto veća, zbog čega je redizajniran i prednji branik, sa nešto većim zračnim usisnikom. Također, revidirana su i prednja svjetla, kao i maglenke.


Izmjene su vidljive i na stražnjem dijelu, jer je stražnji branik restiliziran, a tu su i novi logotipi.


Iako za sada nema zvaničnih informacija, ponuda pogonskih agregata bi mogla biti malo izmijenjena, zbog nadolazećih Euro 7 normi. U ponudi će vjerovatno ostati benzinski motori, a moguća je i neka vrsta elektrifikacije, iako je o tome još uvijek prerano govoriti.



Izvor: automobili.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.