x

aba liga

Zadar ponizio Cibonu u Draženovom domu!

Večeras je u Košarkaškom centru Dražen Petrović odigrana posljednja utakmica 8. kola ABA lige, a Zadar je kao gost razbio Cibonu s nevjerojatnih 97:66. 

Početak utakmice već je naznačio u kojem će smjeru sve ići. Prvih pet i pol minuta gosti su okončali sa 19:4 vodstvom i tu prednost nisu više ispuštali do kraja utakmice. Četvrtinu su završiliu s plusom od 15 poena, što je do poluvremena naraslo do +18.


Razloge očajnog poluvremena, pa i utakmice, igrači Ivana Velića mogu potražiti u mizernom šutu za tri poena. U prvom su poluvremenu gađali očajnih 0/14, da bi susret okončali sa 3/28, što je 10,7 posto. S druge strane, gosti su s iste udaljenosti imali 11/28, odnosno vrlo dobrih 40 posto.

U nastavku dvoboja gledali smo rutinsko odrađivanje posla, a motivirani Zadrani su do posljednje sekunde igrali ozbiljno i u punoj snazi. Tako je u zadnjoj dionici prednost narasla do najvećih 35 razlike, da bi završilo "samo" sa +31 u korist ekipe koju vodi Ante Nazor.

Najbolji pojedinac utakmice bio je briljantni Luka Božić s 22 poena, 11 iznuđenih prekršaja, a usput je i uhvatio 10 lopti. Kod poraženih je s 18 poena i 7 skokova jedini spomena vrijedan bio krilni centar Filip Bundović. 


(Sport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.