x

ZARATILI POPULARNI PJEVAČ I MENADŽER! MLADEN: Loša mu je dijagnoza, strah me da mi ne odsiječe ruku! MARIO: On je žigolo, đavo dječijeg lica!

Kažu da od ljubavi do mržnje ima tako malo. Odnos pjevača Mladena Tomića i menadžera Maria Softa primjer je kako nekad nerazdvojni, prije svega rođaci, potom saradnici i prijatelji mogu da se okrenu jedan protiv drugog.  Pored poslovnog odnosa, Mario i Mladen su godinama bili vezani familijarno, jer je Mario sin od Mladenove sestre Ljerke. Sada Softa poručuje Tomiću kako je žigolo sa dječijim licem. Tomić odgovara kako ga Softa ne zanima i da neće ništa da kaže protiv njega kako mu ne bi odsjekao ruku, jer mu je loša dijagnoza.

Mladen Tomić i Mario Softa

Mario Softa je prema pisanju medija pokrenuo tužbu zbog klevete protiv ujaka, kako u Sarajevu tako i u Makarskoj gdje također treba otići i dati izjavu. Žao mu je što treba iznositi „prljavi veš“ svoje porodice ali ga je, kako kaže, Mladen primorao da to učini. Zbog Tomića, tvrdi, zaustavili su ga na granici Bregana gdje je morao ostati sat vremena na informativnom razgovoru. Na pitanje da li on stoji iza nedavnog napada na ujaka, Mario tvrdi da to nema veze sa istinom te, dodaje, kako je upravo Tomić taj koji je angažirao kriminalnu grupu koja je trebala da izvrši napad na njega. 

–Sve je počelo krajem septembra kada sam Mladenu posudio 2.000 eura koje mi nije htio vratiti. Nije želio da čuje da mi vrati novce, pa mi je prijetio, govorio da ću ga zapamtiti iako je on taj koji duguje. Poslije toga javio se jednoj kriminalnoj grupu tražeći od njih da me prebiju, zapale auto i bace bombu u moje dvorište. Od njega su tražili nekoliko hiljada eura da to učine. Međutim, kako ja znam dosta ljudi po Sarajevu, taj čovjek je mene odmah nazvao i pitao me za Mladena te mi pojasnio šta je moj ujak tražio od njih. Ja sam se, kao čovjek bez oraha u džepu, našao s njima kako bi razjasnili ovu situaciju – priča Mario.


(Mario Softa)

– Time je sam sebi napravio belaj. Zato je i napadnut jer je ljudima dugovao novac. Ko drugom jamu kopa, sam u nju upada – i ovaj put se ispostavilo tačnim – priča Softa koji tvrdi da nema ništa ni s bacanjem farbe na Mladenov stan.

Tvrdi kako je njegov ujak dužan ljudima po Sarajevu i Makarskoj, i baš zbog toga je i pretučen prošlog decembra u Makarskoj jer je dugovao pare jednom vlasniku tamošnje trgovine. Mario se dotakao i Mladenovih sklonosti ka starijim ženama od kojih je uzimao novac. On je, tvrdi, žigolo koji tako živi već 40 godina. Traži udovice koje imaju preko 80 godina da bi došao do njihovog novca. 

– Kada je 2012. godine umrla grofica Anja Baglej Ramanov, on je napravio zabavu da proslavi njenu smrt jer je bio siguran da mu je ostavila milion dolara, kako mu je usmeno i obećala. No, kada se 2013. godine otvorio testament, groficin sin Andi Baglej je sve blokirao. Ostao je bez ijednog dolara. On je preko advokata pokušavao da dođe do para, ali uzalud. Godinu dana kasnije, baš zbog toga, pao je u psihičku krizu jer je ostao bez novaca. Postoje i dokazi da se liječio u Sarajevu i dok se liječio boravio je kod svoje sestre Danice Jakovljević i kod mene – priča Softa.

Ubrzo nakon toga pakuje kofere i odlazi za Beograd kod druge sestre Anke Veljo i tada nastavlja liječenje u srbijanskoj prijestolnici.

– Bio je pod jakom terapijom, a dijagnoza mu je bila depresija, podvojena ličnost, psihopatija i paranoja. No nije mnogo izdržao jer krajem 2015. godine odlazi u Makarsku gdje počinje da pije u ogromnim količinama i tako je nastavio sve do marta 2017. godine. I kada su mu se lijekovi sastavili sa alkoholom, možete zamisliti kako se to manifestiralo i odrazilo na njega.

On je, nastavlja Mario, đavo sa dječijim licem a u javnosti se predstavlja kao jedan fini i uglađeni gospodin.

– On voli da se eksponira i laže. Mijenja psihu tri puta na dan. Beskrupulozan je! Mladen je teški manipulator, podvojena ličnost, manipulator u familiji a i među prijateljima. Eto to je Mladen Tomić, čovjek koji je bolestan – rekao  je Mario Softa, Mladenov nećak.


(Mladen Tomić)

Mladen Tomić je prokomentarisao Maria Softu. U izjavi za Ekskluziva.ba portal kaže da mu želi sve najbolje i da mu je daleko kuća od njegova. Tvrdi kako je Mario tri puta bacao farbu na njegova vrata, da je zbog toga bio primoran postaviti kamere i da će već prvom prilikom pokušaja prelaska u Hrvatsku biti uhapšen. 

- Neću da ga vrijeđam, jer može da mi ruku odsiječe, on ima to lošu dijagnozu. Ne želim da ostanem invalid. Želim mu sve najljepše u životu, daleko mu kuća od moje. Tri puta mi je bacao farbu na vrata i zadnji put je kad sam pjevao u Tuzli i kada sam dobio nagradu Oskar za životno djelo, došao u 9:15 na granici Čapljine, vratio se u 15:15, kada je obavio taj posao. Policija ga je našla u sistemu kada je ušao, kada je izašao iz Hrvatske. Dobiće poziv, a ukoliko dođe na granicu biće uhapšen, imaće razgovor sa policijom u Makarskoj. Ne želim više nikakav kontakt s njim, a neka je živ i zdrav još sto godina. Vikendicu mi je prodao, bez mog pitanja pravi sebi posao. Tri puta mi je farbao auto, bacao farbu na vrata, bacao je slike moje dole po pločicama i polio farbom. On je budala, uopće neću nikakav kontakt s njim, ne zanima me u životu - kazao je Tomić u početku razgovora. 


(Mario Softa i Mladen Tomić iz vremena dok su bili nerazdvojni)

- Mario je moje dijete. Ja sam njega odgojio i ne želim da mi se dešavaju ove stvari od prije osam mjeseci, da non stop dođem kući - kuća polivena. Dabogda ja došao u sanduku u Sarajevo ako je on meni dao banke u životu. Sve što doživljava on govori da sam ja taj. Ja ne želim više s njim nikakav kontakt. Dok sam živ ne želim ništa s njim. Ja samo molim da me ostavi na miru, neka me ostavi na miru. Želim da uživam pod svoje stare dane, meni ne treba da se prepucavam s bilo kim, pogotovo s njim, što je sa mnom od svoje druge godine. Neka živi svoj život, ja ću svoj, ne interesuje me - nastavlja Mladen Tomić i poručuje: 

- Sve što je rekao u novinama za mene za 2000 eura je slagao! Kladri je dao Švrakićima bez mog znanja, kompilaciju CD-a koju je Hayat izdao kod Švrakića je uradio bez mog znanja. Sve što govori za mene, to je ustvari on. Kakva paranoja i ja? On je paranoičan. Sve što priča laže. Živi od majčine penzije, on nema banke, nema sekunde staža. Devet godina je bio u zatvoru u Njemačkoj, ja sam ga finansirao, išao mu u posjetu. On se boji svoje sjene, stavio je kamere, prati ko mu se šunja oko kuće, ali ne može da je proda bez mog potpisa, zato hoće da me ubije - objašnjava Mladen i dodaje kako se odriče Maria.

- Ja bih želio da ga izbrišem iz mog života kao da nije moj rod i kao da nije od moje sestre sin. Ja se njega ovim putem odričem do kraja života. On je lažov, kleptoman koji je ležao devet godina zatvora. Ja više ne mogu, ne želim ništa s njim da imam do kraja života.


(Zajednički derneci sad su prošlo vrijeme za njih)

(Express/Ekskluziva.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.