x

Mundo Deportivo izvještava

Završava se jedna era na Nou Campu, ključeve preuzima Pjanić!

Miralem Pjanić je ljetos doveden u Barcelonu kao zvučno pojačanje, međutim početak nove avanture nije bio baš najbolji, ali stvari polako dolaze na svoje.

Ugledni Mundo Deportivo je danas objavio članak posvećen Pjaniću s naglaskom da je vrijeme da preuzme ključeve veznog reda Barcelone.

Bh. reprezentativac je protiv Juventusa u Torinu te u drugom dijelu protiv Alavesa pokazao da je koronavirus definitivno iza njega, popravio je nivo fizičke spreme te je počeo da igra vrlo dobro.

Pjanić je digao formu te sada kako piše Mundo Deportivo ima argumente da preuzme ključeve veznog reda u svoj ruke te izbaci Sergija Busquetsa iz startne postave.

Ukoliko bi Busquets završio na klupi, a mjesto u startnoj postavi preuzeo Pjanić to bi definitivno bio kraj jedne ere na Nou Campu.

Španac je do sada u dresu Barcelone skupio skoro 600 nastupa. Ovaj 32-godišnjak je duže od deset godina nedodirljiv u startnoj postavi, bez obzira ko je sjedio na klupi, međutim loše partije u posljednje vrijeme tjeraju Ronalda Koemana da Busquetsa preseli na klupu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.