x

tuga

Zbog njih je moj mali anđeo digao ruku na sebe: Goranova majka krivi komšije zbog tragedije!

Majka mladog zaštitnika životinja Gorana Karanovića (19), Zora Karanović, koja je i pronašla sina obješenog u plasteniku, tvrdi da su ga u smrt otjerale komšije, koje su pisale peticije protiv njega i napuštenih pasa, koje je mladić čuvao u svom dvorištu.

Po pronalasku Goranovog tijela na imanju svoje porodice u selu Štivor, pokušavali su da ga reanimiraju, a komšinica Snježana mu je sve vrijeme, dok nije stigla Hitna, davala vještačko disanje i masirala srce. Ali.. Goranu nije bilo spasa.

- Dao si život za svoje šapice, to ti svemogući Bog ne može uzeti za zlo. Otišao si, a nisi ispunio svoje mladalačke želje. Mislio si da su svi ljudi hodajući anđeli kao ti, ali eto nisu, rekla je iznad Goranovog groba njegova komšinica Snježana Emanuela Dalšašo Linke.


Uplakana majka je stalno ponavljala: "Bio si pošten, zato su te i ubili".

- Oni su zlotvori, mog su Gorana otjerali u smrt, zbog njih je moj mali anđeo digao ruku na sebe. On je imao 15 svojih pasa, ostali su bili sa ulice. Dešavalo se da ih se skupi i po 50, sve njih je on hranio, liječio i čuvao, bez ikakve materijale koristi, iz čiste ljubavi. Od svog novca im je kupovao lijekove i hranu, priča neutješna majka.


Kaže da su mu u tom plemenitom poslu pomagali neki dobri ljudi, ali da je bilo i onih drugih, kojima je smetalo kad pas zalaje.

Situacija se zakomplikovala kada je zbog komšinske peticije u Štivor došla komunalna policija.

Policajci su rekli da će doći za dva dana i odvesti sve pse, i da Goran, po zakonu, može zadržati samo dva.


- Načelnik opštine Darko Tomaš mu je ranije govorio da će opština donirati zemlju i izdati Goranu građevinsku dozvolu za azil za pse, da se Goran samo malo strpi, dok ne protutnje ovi izbori. Tako je načelnik govorio, a opštinski komunalni policajci su došli da mom djetetu prijete i da mu otimaju njegove životinje, kaže majka Zora.

Na inicijativu udruženja “WagWag” koji su prvi i objavili informaciju o preranoj smrti Gorana, okupili su se ljubitelji životinja u Banjaluci, koji nisu u mogućnosti da prisustvuju sahrani u Prnjavoru.


- Ono na šta mi apelujemo je u ovom trenutku, da se ne pojavljuju natpisi da samo majka krivi komšije. Ne krivi ih samo majka. Svi ih krivimo. Jer ovo se nije desilo slučajno, ovo je sistemski napad na dječaka od 19 godina koji ga je doveo do ovog. Da je imao 50 ovaca, da li bi inspekcija i tada reagovala. Ovo je propust sistema, ovo je propust pojedinaca. I ovo ukazuje da bijesni, nezadovoljni ljudi, koji ne doprinose ničemu, nažalost ugase jedan život koji je svakim otkucajem srca radio na dobrobiti zajednice, istakla je predsjednica “WagWag” Anđela Španović.

.

.

Izvor. Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.