x

OSLOBOĐENA TERITORIJA

Zelenski stigao u iznenadnu posjetu Izjumu, ukrajinska zastava podignuta na centralnom trgu!

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski stigao je u iznenadnu posjetu Izjumu, gradu koji se nalazi u Harkovskoj regiji i koji je nedavno oslobođen u ukrajinskoj kontraofanzivi.

Prema pisanju ukrajinskih medija, Zelenski se u ovom gradu sastao s vojnicima, ali i stanovnicima koji su ga dočekali te se svima zahvalio za oslobađanje ove teritorije.

"Želim vam svima dobro zdravlje. Veliak je čast biti ovdje s narodom Ukrajine i vojnicima. Hvala vam na oslobađanju naše države od neprijatelja, terorista iz Ruske Federacije i svih izdajica", rekao je Zelenski okupljenima.


Foto: AP

Nakon toga, osvrnuo se i na prizore koje je zatekao u Izjumu.

"Prizori su veoma šokantni, ali za mene nisu. Vidjeli smo iste slike iz Buče, uništene zgrade, ubijene ljude. Kada su ukrajinske trupe vratile kontrolu nad Bučom, otkrile su niz ratnih zločina, masovne grobnice, a mnogi od ubijenih su imali tragove mučenje", rekao je Zelenski, prenosi AP.


Nakon što je Zelenski održao govor, uslijedila je ceremonija podizanja ukrajinske zastave na trgu u ovom gradu na istoku države.

U kontraofanzivi ukrajinske vojske na istoku države, a koja još traje, oslobođeno je nekoliko hiljada kvadratnih kilometara teritorije, a ruska vojska se u potpunosti povukla iz Harkovske regije i usmjerila prema Donbasu.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.