x

Osvajao medalje i nizao uspjehe, đaci kažu da je bio najbliži sa ubicom

Želio da bude pijanista, najbolji drug mu ugasio snove: Ovo je jedini dječak kojeg je Kosta ubio u masakru! Osvajao medalje i nizao uspjehe, đaci kažu da je bio najbliži sa ubicom!

Dječak A. Č. napunio je 14 godina u martu ove godine, a 3. maja, pri polasku u školu nakon praznika nije ni mogao da posumnja da će Kosta Kecmanović, njegov školski drug, odlučiti da ga ubije zajedno sa još sedmoro đaka i školskim čuvarom Draganom Vlahovićem.

Prema  saznanjima medija, A. Č. važio je za jednog od najtalentovanijih učenika OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru i dobitnik j više nagrada na nacionalnim i međunarodnim muzičkim takmičenjima.

Takođe, on je dobitnik specijalne nagrade za izvođenje kompozicije "Burgmuller Etude D-dur" 2019. godine.


Prema informacijama koje posjedujemo, A. Č. je nastupao na više koncerata i učestvovao u međunarodnom takmičenju "Virtuozi V4+, sviramo zajedničkim jezikom".

- Bio je odličan đak, iz skoro svih predmeta je imao najviše ocjene. Pored muzike, volio je jezike, matematiku i sport - navodi se na sajtu dječaka.


Kako se navodi, A. Č. je trenirao tenis, a bavio se i fotografijom i izradom zanimljivih video zapisa koje podvlači interesantnom muzikom.

A. Č. je prije mjesec dana komponovao i svirao kompoziciju "Emocije" sa kojom je pobijedio na 28. republičkom muzičkom stvaralaštvu "Djeca kompozitori, FEDAMUS 2023."

A. Č. je klavir počeo da svira sa svojih šest godina.


Na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije 2022. godine, u disciplini klavir, kategorija II (2009.), A. Č. je osvojio drugu nagradu predstavivši se vrlo zahtjevnim programom.

Na društvenim mrežama, prijatelji i poznanici se opraštaju od tragično nastradalog dečaka.

U nizu srceparajućih poruka koje ostavljaju, školski drugari tvrde da su A. Č. i Kosta Kecmanović bili najbolji drugovi.



Izvor: Blic

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.