x

oporavljaju se

2 heroine! One su jedine djevojke ranjene u masakru kod Mladenovca: Mjesec dana se u bolnici hrabro bore za oporavak! (Foto)

Među 14 ranjenih u masakru, koji se 4. maja uveče dogodio u selima Malo Orašje i Dubona kod Smedereva i Mladenovca, nalaze se i dvije hrabre djevojke koje su bile među najteže povrijeđenima, a kako saznajemo, mjesec dana od zločina one se oporavljaju.

Nevena V. (20) iz Dubone i Anđela S. (19) iz Malog Orašja i dalje se nalaze u bolnici u Beogradu, njihovo stanje se pomno prati, a one ne odustaju od bore. Neveni su ljekari amputirali ruku kako bi joj spasili život poslije ranjavanja kad je troje njenih drugara ubijeno, mladi policajac M. P. i njegova sestra K. P. i prijatelj D. T.

- Ona je pozitivna, nasmijana, može sve da podnese. Oporavak će biti dug jer je izgubila mnogo krvi i ruka koju je izgubila mora da se potpuno zaliječi, da bi mogla da funkcioniše sa novom. Stalno se čujemo sa ljekarima i njom, ona je dobro, trudi se da bude nasmijana i vesela. Jedva čekamo da dođe kući - kaže Nevenin tata za Kurir.


Prema njegovim riječima, ona je kobne večeri otišla da se vidi sa drugarima kad je osumnjičeni U. B. (21) zapucao na sve njih, koji su bili u školskom dvorištu u Duboni.

- Važno mi je da je živa, znam da će ovo prebroditi, hrabra je i uvijek raspoložena - dodaje otac.

Komšije u Duboni imaju samo riječi hvale za Nevenu i njene drugare, i kažu da je ona divna djevojka koja plijeni pozitivnom energijom.


- Ona kad prođe ovdje nasmijana srce da ti zaigra. Ona će ovo podnijeti na svoj način, a mi ćemo svi biti tu da joj taj oporavak olakšamo - rekla je komšinica.

Lijepe riječi su jedino što smo čuli i za Anđelu S., koja je teško povrijeđena u parku u Malom Orašju, kada su je hici iz kalašnjikova pogodili.

- Njeno stanje je dugo bilo teško, tek se u poslednje vrijeme oporavlja. Ali, ne gubimo nadu, ona je sve bolje i bolje. Dugo nisu mogli da joj izvade metak iz glave, iznad oka, i to je bio najveći problem i prepreka njenom oporavku, ali je on nedavno izvađen i njen oporavak je krenuo nabolje. Izgubila je drugare i momka koga je voljela, mog unuka N. S. (20) - kaže za Kurir deda Anđelinog dečka, koji je ubijen kod spomenika u Malom Orašju.


- Moja unuka je bila sa Anđelom te večeri i samo čudom je uspjela da pobjegne od metka. Ona je trčala da se spasi, nije znala da li puca u nju ili u druge, zvala je policiju kad se sve desilo, a nije znala da su joj drugarice povrijeđene, a brat mrtav - kaže nam G. S., deda ubijenog Anđelinog dečka.

On dodaje i da se njihova porodica čuje sa Anđelinom, a kad su se čuli u nedelju uveče Anđelina majka im je rekla da će djevojka biti prebačena u drugu bolnicu u Beogradu.

- Metak joj je izvađen, ali ima još tu mnogo da se radi, povrijeđena joj je karlica i ima probleme sa bešikom, pa se sad sve rješava jedno po jedno. Ona je izdržljiva i prebrodiće sve, a svi ćemo joj pomoći - rekao nam je deda.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.