x

U akciju uključeni i MUP RS-a, MUP KS-a i OSA

Akcija SIPA-e: Hapšenje ub.ca sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića!

Zbog sumnje da su prije tri godine učestvovali u ub.stvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, pripadnici SIPA-e, u saradnji sa MUP-om RS-a i MUP-om Kantona Sarajevo od jutros vrše pretrese na najmanje osam lokacija u Istočnom Sarajevu i na Palama, saznaje Istraga.ba. 

Akcija se provodi po naredbi Tužilaštva Kantona Sarajevo i u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH. Za sada je privedena jedna osoba. Više informacija bi trebalo biti poznato tokom dana.


Foto: Avaz

Podsjećamo, u oktobru 2018. godine, u pucnjavi koja se dogodila oko četiri sata ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje ub.jen je policijski službenik Šehović, dok je Vujinović teško ranjen, od čega je kasnije podlegao. Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.


Prema informacijama Istrage, ub.ce su koristile posebnu aplikaciju za komunikaciju. Nakon što je ta aplikacija razbijena, isplivali su i dokazi. Kako saznaje Istraga.ba, forenzičari su uspjeli izolovati i DNK prvoosumnjičenog u ovom slučaju.

.

.

Izvor: Oslobodjenje

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.