x

TOKOM MEČA NBA LIGE

Američki novinar ismijavanjem Jokića razljutio medije u Srbiji, odgovor stigao na parketu

Američki novinar Nick Wright s Fox Sportsa poznat je po kritikama na račun košarkaša Nikole Jokića, a tokom noći koja je iza nas ponovo je ismijavao srbijansku zvijezdu.

Wright je poznat kao NBA analitičar koji je Jokića svojevremeno proglasio najgorim MVP igračem lige u historiji. Ponovo je prokomentarisao Jokića u stilu koji se nije dopao srbijanskim medijima.

Tokom utakmice Denvera i Brooklyna Wright je na Twitteru prozvao Jokića jer su Nuggetsi gubili dvocifrenom razlikom.


"Znam da niko nema pravo dovoditi u pitanje Jokićevo mjesto na vrhu NBA piramide zbog statistike, uprkos tome što ima jednu pobjedu nakon druge runde play-offa, ali ga trenutno nadigrava LaMarcus Aldridge i gubi 11 razlike protiv Netsa na poluvremenu", napisao je Wright na Twitteru.

Međutim, u nastavku utakmice na parketu je dobio odgovor. Srbijanski košarkaš je uzeo stvari u svoje ruke i bio je ključni igrač u preokretu Denvera.


Jokić je ostao na dvije asistencije do novog triple-doublea. Postigao je 26 poena i dodao 10 skokova uz osam asistencija.

Ipak, objava američkog novinara je razljutila medije u Srbiji tako da su Wrighta nazvali najgorim košarkaškim stručnjakom za NBA ligu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.