x

Zenica

Anđelka Prpić oduševila Zeničane! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Popularna srbijanska glumica Anđelka Prpić postala je simbol za dobru komediju, a taj epitet stekla je zahvaljujući ulozi u humorističkoj hit-seriji „Andrija i Anđelka“. Nakon što se s kolegom Andrijom Miloševićem oprostila od serije koja je za vrlo kratko vrijeme osvojila simpatije publike, Prpić je odlučila baciti se u nove izazove.  

Naime, dugo vremena Anđelka se pripremala za zahtjevan zadatak, monodramu „Šta me snađe“, u režiji legendarnog Branka Đurića Đure.

Vojska likova 

Nestrpljivo je čekala da se monodrama nađe pred publikom te je zbog toga čak, kako nam je kazala, ispaštala njena porodica. U ovoj predstavi Anđelka igra Jovanku Joku Jakovljević, bankarku koja ima 32 godine i gradi karijeru u surovom korporativnom svijetu. 

Sasvim slučajno nađe se pred dilemom - čast i bračna vjernost ili uspon u karijeri. Takvu dilemu ne može razriješiti sama, cijela vojska likova u kojima se našla pomaže joj u tome stvarajući još veću konfuziju. 

Što se privatnog života tiče, simpatična tridesettrogodišnjakinja uživa u skladnom braku s beogradskim ugostiteljem Darijem, s kojim ima petogodišnjeg sina Jakšu. 

U razgovoru za „Dnevni avaz“ Prpić je govorila o aktuelnim projektima, saradnji s Đurom, porodici... 

Dosadašnje reakcije publike na monodramu „Šta me snađe“ ispunile su, kaže nam, njena očekivanja. 

- Uzbuđenje i nesigurnost su se smjenjivali kako se datum prvog igranja približavao. Međutim, s prvom publikom sve je leglo na svoje mjesto. Dokaz tome koliko je energija i razmjena značajna jeste što sam nakon jednog igranja predstave, pred publikom u Cirihu, ozdravila - kaže Prpić. 

Publika u Sarajevu će, također, u skorije vrijeme, otkriva nam, imati priliku pogledati predstavu „Šta me snađe“. 

- Već smo u pregovorima kada je riječ o gostovanju u Sarajevu, kao i u ostalim gradovima u Bosni i Hercegovini. Mnogo sam zavoljela Sarajevo i ljude koji u njemu žive te se radujem unaprijed susretu sa sarajevskom publikom, koja itekako poznaje dobru komediju, što mi istovremeno nameće veliku odgovornost da dam svoj maksimum - smatra Prpić. 

Za velikog humoristu i profesionalca Đuru Anđelka ima samo riječi hvale. 

- Đuro je divan čovjek i talentiran umjetnik, pa je s njim svaka saradnja, kako plodonosna tako i zabavna. Uživala sam u tom intenzivnom radu - priznaje Prpić. 

Pozorište u kući 

S obzirom na svakodnevicu, humor nam je danas, dodaje, svima itekako potreban. 

- Znam da je meni humor neophodan. Svaka situacija može da se tumači olakšano i otežano, zaista je pitanje ugla gledanja na stvari - kaže Prpić. 

A da je njen sin Jakša naslijedio talent od majke, imali su priliku vidjeti Anđelkini pratioci na Instagramu, gdje je objavila zanimljiv video u kojem njen sin izvodi neku imitaciju. Osim toga, jednom prilikom glumica je priznala da Jakši nerijetko pravi pozorište u kući. 

- On je svoj, vrlo je maštovit i uživa u igri koja je osnova pozorišne umjetnosti. Ja se samo trudim da mu dajem vjetar u leđa i da podržim njegovu osobnost - kaže Prpić. 

Godinom koja je iza nje glumica je veoma zadovoljna te, realno, bez pretjeranih očekivanja, gleda na budućnost. 

- Uvijek sam zadovoljna i zahvalna i za uspjehe i za poraze. Učimo iz svega. Jača nas svaka situacija iz koje izađemo. Laganost je moto kojim se vodim i planiram da ga primjenjujem i u 2018. godini - zaključuje Prpić.

Planove dočekujem raširenih ruku 

U narednom periodu Anđelka će se, kaže nam, ponovo naći i ispred kamera. 

- Nadam se nastavku na radu serije “Ne diraj mi mamu” upravo u Sarajevu. Osim toga, ima još dosta planova, dočekat ću ih raširenih ruku i željna osvajanja novih izazova - kaže popularna glumica. 

Superljudi 

U talent-šouu „Superljudi“, koji je pomjerao granice kada je riječ o ovoj vrsti programa, gledaoci su imali priliku vidjeti ljude izuzetnih intelektualnih vještina, a članica žirija bila je i Anđelka.

- Zapanjujuće je vidjeti šta sve ljudski mozak može, a meni bi zapravo bilo super da takve ljude imam u svom okruženju - poručila je Anđelka.


Foto : Pahuljko

Izvor : Avaz

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želiš da nađeš ženu za jednu noć? Hajde na = = > > www.Hotmiss.top