x

Audi će se oprostiti od kultnog R8

Ovogodišnji "Monterey Car Week" obilježava značajan trenutak pun suza za Audi ali i fanove, jer se oprašta od kultnog R8 tokom "Rolex Monterey Motorsports Reunion" u Laguna Seki.


Uz 15 godina neuporedive snage i performansi, R8 Coupe je spreman da odvozi svoje posljednje krugove po slavnoj stazi, a voziće ga devetorostruki pobjednik Le Mana, Tom Kristensen.

Odlazak modela R8 je proslava njegove trajne motosport ostavštine i počast njegovom trkačkom naslijeđu, a svaki R8 debitovaće u jedinstvenoj livreji koju je kreirao Frank Lamberti, dizajner prve generacije Audija R8. Livreja ima podijeljeni motiv, naglašavajući prelaz s običnog drumskog automobila na dizajn koji podsjeća na trkački R8 GT3.

Audijev izlog na "Monterey Car Weeku" nije samo nostalgičan pogled u prošlost; to je uzbudljiv pogled u budućnost. Biće izložena cijela linija e-trona, uključujući RS e-tron GT, Q4 Sportback e-tron, Q8 Sportback e-tron i Q8 e-tron SUV.

Dok se Audi oprašta od R8, on takođe otvara put novoj eri performansi i inovacija, pokazujući predanost kompanije održivosti i električnoj mobilnosti, navodi "Jutarnji". Predstojeći ulazak u Formulu 1 2026. dodatno naglašava ovu predanost, obećavajući da će donijeti novo uzbudljivo poglavlje u Audijevu trkačku ostavštinu.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.