x

Audi razotkriva Q6 e-tron

Audi jasno daje do znanja da je početak proizvodnje veoma blizu.

O modelu Q6 e-tron priča se oko dvije godine, a sada po prvi put možemo da vidimo šta je Audi planirao da ponudi tržištu pod tim imenom.

Riječ je o potpuno očekivanoj formi sportsko elegantnog SUV-a, kojim Audi uvodi neke dizajnerske novine kao što su znatno tanja prednja i zadnja svjetla sa potpuno novim OLED adaptivnim potpisom.

Neočekivana stvar iza maskirne folije je prednja zatvorena maska u bijelim, bijelim felnama i veoma agresivno zasječenim branicima. Teško je zaključiti da li će proizvodna verzija ponuditi isto.

Ipak, poznato je da će se klasična SUV forma i kupe nuditi paralelno, vjerovatno pod imenom Sportback.

Pogled u kabinu još nije omogućen. Sudeći po prvim komentarima onih koji su isprobali prototip, osjećaj vožnje je iznad očekivanja, baš kao i prostor koji se nudi.

Sa tehnološke strane, važna inovacija je to što ovaj model koristi novu mehaničku platformu PPE (Premium Platform Electric), razvijenu u saradnji sa Porscheom.

Omogućava korišćenje mreže od 800 volti, a samim tim i snagu punjenja do 270 kW. U prevodu, baterija će se napuniti od 10 do 80% za manje od 30 minuta, odnosno 10 minuta punjenja biće dovoljno za 250 km autonomije vožnje.

A pritom, riječ je o baterijama kapaciteta čak 100 kWh, koje će pokretati par elektromotora snage oko 380 KS. Audi vjeruje da će domet automobila biti najmanje 600 km prema WLTP.

S druge strane, SQ6 će imati maksimalnih 490 KS, odnosno za kratko do 510 KS, dok će do 100 km/h stizati za manje od 4,5 sekunde.

Najveće pitanje je kako će se SQ6 vizuelno udaljiti od standardne verzije.

O RS verziji da i ne govorimo. Novi Q6 će se naći na tržištu do kraja godine. A kada je riječ o cijeni, velika je vjerovatnoća da će Audi svoj električni SUV od 4,7 metara tražiti od najmanje 60.000 evra naviše, prenosi b92.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.