x

Kakav ugovor ima Super Mario?

Balotelli ponovo prouzrokovao "zbrku", Vieira iznenađen i razočaran

Francuski mediji prenose da je Mario Balotelli već stigao u Marseille, nakon što je "nestao" iz Nice.

Naime, Balotelli bi u uskoro trebao (kao slobodan igrač?) potpisati bogati dvogodišnji ugovor sa Marseilleom prema kojem bi sedmično zarađivao blizu 200.000 eura.

Ipak, situacija oko njegovog ugovora sa Nicom sada nikako nije jasna, a u Nici su ga očigledno očekivali na početku priprema za novu sezoni iako se odavno pretpostavljalo da je Balotelli od kraja minule sezone slobodan igrač.


Trener Nice Patrick Vieira je bio razočaran kada se Balotelli nije pojavio u kampu, a sada je razočaran i što italijanski napadač pregovara sa Marseilleom - iako Balotellijev tabor tvrdi da je on slobodan igrač.


Francuski mediji tako sada izvještavaju da je Balotelli pod ugovorom sa Nicom još jednu godinu, dok njegov menadžer Mino Raiola tvrdi da je on slobodan igrač.


"Da, iznenađen sam i razočaran zbog informacija o pregovorima sa Marseilleom. Mario je imao dvije odlične godine u dresu Nice i šteta je da se sve ovako završi. Ako igrač želi otići to je njegov izbor, ali je važno da dođe, da bude ovdje i ispoštuje svoj ugovor. Da pusti dva kluba da dogovore kako će se sve riješiti", izjavio je Patrick Vieira.


"Imamo još nekoliko igrača koji su u takvoj situaciji, ali oni su tu na treningu i čekaju da klubovi finalizuju stvari... Važno je poštovati klub i uraditi stvari na najbolji mogući način", dodao je trener Nice.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.