x

dugo čuvana tajna

Bane Bojanić imao dil sa Zemunskim klanom: Nije htio da vozi Šiptara, Kuma i Legiju do granice, pa pobjegao u Ameriku!

Branislav Bane Bojanić, pjevač i nasljednik Miloša Bojanića, na vrhuncu muzičke karijere pobjegao je u Ameriku zato što je bio blizak s vođama zemunskog klana Dušanom Spasojevićem Šiptarom, Miletom Lukovićem Kumom i Miloradom Ulemekom Legijom, otkriva Kurir Stars.

Prema riječima izvora, tada mladi pjevač upoznao je vođe ozloglašenog klana kada su bili na vrhuncu moći. Iako njihovo druženje nije bilo intenzivno, ipak su bili bliski, o čemu govori i podatak da je Bojanić prodao Spasojeviću skupocjeni "ferari" vrijedan 200.000 eura. Međutim, "zemunci" su taj auto brzo slupali, a Banetu nisu dali pare.


- Koliko se sjećam iz priče, Šiptaru se dopao taj auto i pitao je Baneta da mu ga proda. Ovaj šta će, nije smio da odbije. Poslije nekoliko dana, tokom jurnjave auto-putem, jedan od članova klana je potpuno slupao kola, tako da je Bane ostao i bez auta i bez para. Podrazumijeva se da nikad nije smio da pita Spasojevića da li će mu dati novac i kada, a ovome to nije padalo na pamet, naravno - priča naš izvor.

Na dan kad je ub.jen tadašnji premijer Zoran Đinđić i kada je na televiziji objavljena potjernica za svim "zemuncima", Šiptar je prvo pozvao Bojanića.


- Okrenuo je njegov broj i rekao mu: "Baki (tako su zvali Bojanića), ajde, molim te, da odvezeš Kuma, Legiju i mene do granice. Kod sebe imamo devet miliona maraka, tvoja je polovina novca ako nam pomogneš." Bane se zaprepastio! Prije toga je vidio na televiziji njihove slike kao najvećih zločinaca i nije očekivao da će baš njega Spasojević da zove. Nije mu ništa odgovorio. Prekinuo je poziv, bacio telefon i sutradan se spakovao i pobjegao za Ameriku, odakle godinama nije smio da dođe. Valjda se plašio da će neko od preživjelih "zemunaca" da mu se osveti što njihovim vođama nije pomogao u nevolji - zaključio je izvor.


Kontaktirali smo s Bojanićem.

- Tada sam već bio u Americi. Tačno znam kada sam otišao, a to je bilo prije ub.stva premijera. Otišao sam u oktobru 2002. jer mi je tada rođena kćerka. Prvi put sam poslije toga došao 2004. Tako da nije tačno da nisam smio da dođem. Devedesetih godina, kada sam bio u jeku popularnosti, neko me je nazvao, ne znam ni kako su se predstavili, i rekao da dođem da im pjevam. Tada sam upoznao Dušana, ali ostalih se ne sjećam. Vjerujte da ne znam ko je još bio. Bilo je mnogo ljudi, zabava je bila u pitanju - priča pjevač i dodaje:


- Poslije toga, neko mi je rekao za koga sam pjevao. Vidio sam da se bave čudnim poslovima, ali došao sam da uradim svoj posao jer je nastup već bilo ugovoren. Poslije sam probao da eskiviram Dušana, koji me je mnogo puta zvao da pjevam. Odbijao sam ga misleći da će da odustane, ali on je rekao da odaberem dan u godini kada meni odgovara. Jednom prilikom je izrazio želju da kupi moj auto i prodao sam mu. Tada su bili euri, nisu bile marke. Ali dolazio sam normalno u Srbiju da obilazim porodicu, nisam imao probleme ni zbog koga - objasnio je Bojanić.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.