x

TRANSFER FIJASKO

Barcelona zbog Miralema Pjanića duguje ogroman novac Juventusu

Ekonomski izvještaj Barcelone, koji je objavio klub i koji će biti detaljno objašnjen na Skupštini sazvanoj 9. oktobra, otkriva detalje o finansijama o sportskim pitanjima. Konkretno, ono što se odnosi na dug katalonskog kluba prema drugim ekipama za transfere, među kojima je i transfer našeg Miralema Pjanića.

Barcelona klubovima s kojima je realizovala transfere treba da plati sumu od 128 miliona eura, a Barca duguje Juventusu 36 miliona eura za Miralema Pjanića, koji je u Nou Camp došao u zamjenu za Arthura za koji italijanski tim više nema dugovanja prema katalonskom klubu.

Pjanić je 2020. godine prešao iz Juventusa u Barcelonu, Arthur je otišao u suprotnom smjeru, a ove promjene nisu donijele ništa dobro za njih dvojicu koji su potpuno nestali s velike nogometne scene.


Katalonci su za transfer bh. reprezentativca ukupno trebali izdvojiti 60 miliona eura, dok su Bianconeri platili 72 miliona eura za Brazilca.


Na kraju, Pjanić je poslije posudbe Bešiktašu ove sezone prešao u u ekipu Al Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, dok je Arthur nakon brojnih problema s povredama u finišu prijelaznog roka otišao u Liverpool, ali još nije upisao nastup u Premiershipu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.