x

FRANCUSKI NAPADAČ

Mbape nagovijestio odlazak iz Pariza: Kreće utrka Reala i engleskih divova za potpis Francuza

Kilijan Mbape će naredne sezone, prema svemu sudeći, svoju sreću tražiti izvan glavnog grada Francuske

Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) odlučio je kako neće aktivirati klauzulu po kojoj bi mu ugovor bio produžen sa PSG-om do 2025. godine. On je o tome obavijestio i čelnike kluba.

Mbape je o tome prije obavijestio članove medija i zbog toga su razočarani u klubu.

Njegova odluka je posebno obradovala Real Madrid, pošto su „Kraljevi“ glavni favorit za dovođenje jednog od najboljih fudbalera svijeta.

Međutim, u tu utrku su se uključili i još neki engleski klubovi, piše engleski The Times.

Za njegovo dovođenje su zainteresirani Čelzi i Mančester junajted. U redovima Junajteda smatraju kako bi ih francuski napadač vratio u sami vrh evropskog fudbala, dok američki vlasnik na čelu Čelzija Tod Bejli (Todd Boehly) nema problema sa trošenjem stotina miliona eura na igrače.

Njegova želja je da od Čelzija opet napravi prvaka Starog kontinenta, a već je u prvoj sezoni na pojačanja potrošio više od 600 miliona eura.

Podsjetimo, Mbape je sa PSG-om ugovorom vezan do ljeta 2024. godine, a on ima opciju da produži ugovor na još jednu godinu i za to je rok do 31. juna.

Pošto je očigledno kako on neće produžiti ugovor, „Sveci“ će ga pokušati prodati kako ne bi otišao bez odštete.KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.