x

"BEBU SMO DONIJELI U SANDUKU, " Potresna ispovjest Marice, koja je zbog NASILNOG LJEKARA izgubila dijete

Mlada majka Marica Mihajlović pretrpjela je, kako tvrdi, akušersko nasilje u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, nakon čega joj je beba umrla. Ona je cijeo svoj slučaj detaljno opisala na društvenoj mreži "Fejsbuk" i upozorila druge žene. Ovim povodom oglasila se i za "Blic TV", kako bi detaljno ispričala svoju stravičnu ispovjest.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Marica Mihajlović i njen suprug Danijel Novakov uključili su se u program "Jutro na Blic" i iznijeli svoju stranu stravične priče.

NAJČITANIJA VIJEST

Majka dvogodišnjaka koji je umro od gladi: ‘Da je bio samo pet centimetara viši, preživio bi…‘

Primljena sam 11. januara u bolnicu. Sljedećeg dana u pola 9 mi je uključena indukcija, doktori su me pripremali za porođaj. Oni su vidjeli da ne mogu da se otvorim i da beba ne može da se spusti. Pratili su situaciju, ali porođaj nikako nije mogao da se desi - kaže vidno potresena Marica.


Kako navodi, prošlo je i pet sati popodne, a doktor još ništa nije odlučio oko carskog reza.

Nije htio da uradi carski rez. Pustio je da ide sve svojim tokom. Molila sam ga da uradi carski. Vreijme je prolazilo, babice su me pregledale, govorile su mi da nisam za prirodni porođaj. Oko 9 i 10 uveče, jako sporo se dešavalo, beba je previsoko bila. Došla je druga žena na porođaj, on je pustio da se tako mučim sama. Babice su vidjele da ne mogu da se porodim - kaže vidno potresena žena.

"Stezao me je za vilicu, govorio da će mi izbiti zube i razbiti lobanju"

Da stvar bude još gora, kako tvrdi, doktor ju je sve vrijeme vređao. Iako su babice pokušavale da je odbrane, nije pomagalo.

Govorio mi je da će da mi razbije glavu, izbije zube, da ću da imam dvije lobanje. Kada sam izgubila svijest, beba se zaglavila u karlicu. Srce je stalo, došlo je ošećenja na mozgu. Rođena je bez pulsa, uspeli su da je vrate u život malo, odvezli je u Novi Sad, odakle mi je i javljeno da je beba umrla sljedećeg dana. Tačan uzrok smrti je nasilnički porođaj. Babice su ga molile, jedna mu je rekla - zar u ovakom trenuku vi nju da vrijeđate. Udario me je i stiskao me za vilicu -kaže Marica za "Blic TV".


Nesrećni roditelji ističu da se nikome nisu obratili u bolnici u Sremskoj Mitrovici, a posebno je teško cijelu situaciju podnijela starija Maričina kćerka.

Možete da mislite kada je videla svoju sestricu u sanduku i pokušavala da je probudi. Mnoge žene se javljaju i pružaju mi ogromnu podršku me bih voljela da se ovome ikom desi - kaže Marica.


"Spremili smo nosiljku da je izvedemo iz bolnice, a donijeli smo je u sanduku"

Ovo je bilo Danijelovo prvo dijete i kako kaže samo je očekivao lijepe vijesti. Spremili su i nosiljku da svoju djevojčicu iznesu iz bolnice, a na kraju dijete su donijeli u bijelom sanduku.

Na kraju smo naše dikete doveli u bijelom sanduku. Doktor nam je rekao da je beba nasilno rođeno. Bilo je poprilično visoko, bila je velika beba. Tokom trudnoće imam sve papire da je sve bilo uredu. I bebino srce je bilo uredu. Doktor u Novom Sadu mi je rekao da je beba poptilično zdrava, sve je krivica dokotra, sve će se dalje dešavati na sudu - kaže Marica.


Unutrašnju nadzor u Sremskoj Mitrovici

Kako za "Blic" kažu u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, nadležni iz te zdravstvene institucije za čitav događaj saznali su iz medija i preko društvenih mreža.

NAJČITANIJA VIJEST

ŠEFO MUJANOVIĆ IMA 90 GODINA I TRAŽI ŽENU ZA ZABAVLJANJE: “USLOV JE DA NEMA ŠTAP I DA NE TROŠI LIJEKOVE”

- U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica sprovodi se unutrašnji nadzor povodom navodnog nemilog događaja. Obavještena je zdravstvena inspekcija i po obavljenim postupcima, a vezanim za navedeni događaj, javnost će biti blagovremeno obavještena – rekli su za „Blic“ u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici.

Iz Ministarsva zdravlja nisu se oglašavali.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Video pogledajte ovdje.

Blic.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.