x

Kapiten Real Madrida nije štedio saigrače

Benzema osuo paljbu nakon sramote u El Clasicu: "Probudim se, a oni igraju FIFA-u i piju"

Real Madrid sinoć je razočarao svoje navijače jer je na Santiago Bernabeu sa 4:0 poražen od ljutog rivala Barcelone.

Kraljevski klub je odigrao jednu od najslabijih utakmica u ovoj sezoni i Barcelona ih je u potpunosti nadigrala u svim segmentima igre. Katalonci su slavili sa 4:0, a rezultat je mogao čak biti i još ubjedljiviji.

Carlo Ancelotti je eksperimentisao s formacijom nakon što nije mogao računati na povrijeđenog Karima Benzemu, a pokazalo su da su formacije 4-4-3 i 3-5-2 bile potpuni promašaj.


Italijanski stručnjak odlučio je da Benzema neće igrati zbog lakše povrede i da je bitnije da bude spreman za finiš sezone, a izostanak francuskog napadača se itekako osjetio.

Pokazalo se da je Benzema daleko najbolji igrač Real Madrida već nekoliko sezona, te da bez njega jednostavno Ancelotti nema rješenja u napadu.


Poraz od Barcelone je potresao i Benzemu koji je pratio utakmicu, a svi su bili iznenađeni kada je javno odlučio da prozove svoje saigrače zbog očajne predstave u El Clasicu.

"Večerašnji sramotni poraz protiv Barcelone se desio jer smo ih podcijenili. Jučer kada sam se probudio vidio sam da Vinicius i Casemiro zajedno piju i igraju FIFA-u. Pitao sam ih zašto se ne odmaraju prije važne utakmice, a Vinicius je odgovorio 'Nema potrebe, Barcelona je bez Messija'", izjavio je Benzema.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.