x

Britanski teniser nakon operacija: Ne osjećam bolove, šanse da zaigram na Vimbldonu su male

Britanski teniser Endi Marej rekao je danas da ne osjeća bolove, poslije operacije kuka, ali da su šanse da zaigra na Vimbldonu u singlu i dalje "manje od 50 posto".

Marej je u januaru podvrgnut operaciji kuka, a uoči tog zahvata rekao je da postoji velika mogućnost da više nikada ne zaigra profesionalni tenis.

"Operacija je dobro prošla. Dobro se osjećam i hodam bez bolova, što nije bio slučaj posljednjih 18 mjeseci, dvije godine. To je glavni razlog zbog što sam se odlučio na operaciju. Zadovoljan sam kako sve protiče i više uživam u svakodnevnim stvarima. Rehabilitacija je spora, ali ide dobro. Želim da nastavim da igram, to sam rekao u Australiji. Jedino što ne znam da li je to moguće", rekao je Marej, preneo je BBC.

Trostruki grend slem šampion rekao i da vjeruje da je povratak ATP turnirima moguć, ali je dodao da nije pod pritiskom da nastavi karijeru, tokom koje je osvojio dvije zlatne olimpijske medalje, ukupno 45 titula.

"Moram da sačekam i da vidim. Nije mi dozvoljeno da četiri mjeseca posijle operacije izvodim pokrete visokog inteziteta, a tek posijle toga ću vidjeti da li mogu da se takmičim.

Malo je vjerovatno da bi to mogla da bude igra za prvih 10 na svijetu, ali da dođem do prvih 50, 100, možda bih mogao. Ne osjećam pritisak da se vratim, ne osjećam pritisak da igram. Ako budem mogao da igram, biće sjajno", naveo je on.


(Sport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.